4th of July in the Capital

2012-07-15 @ 14:27:37
USA's födelsedag. Den 4 Juli var det i år åter igen dags att fira. Jag och mina svenska vänner åkte in till Huvudstaden väl förberedda med  flaggor, kläder, picknick, filtar, vatten och paraplyer (skugga) mm.  Vi började med att se den årliga paraden som visade sig vara nästan identisk med året innan. Mycket lång och rolig.
 
Efter att ha kollat på den i några timmar i den 37 gradiga värmen behövde vi lite skugga så tog oss till under ett träd på The Mall för fika stund. Frukt, cupcakes, läsk och annat gott. Vi gick lite i omgångar på the Mall och kollade i alla tälten.  Hittade en enorm fläkt som sprutade ut vatten som vi kunde kyla av oss lite i. Sköööönt!
 
Vid kl 5 gick vi till the US Capitol och började köa för konserten. Flera kändisar var där och uppträdde bl a från Glee och American Idol och programledaren var han från American funniest homevideos. Det var USA's största firande  och vi hade bra platser och stod och vifade med alla våra Amerikanska flaggor. Cornelias värdmamma såg oss på TV minst 12 ggr!
 
Kvällen avslutades med fyrverkerier över the Washington monument. Rolig dag!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback