I wanna shut down the club with you!

2012-01-31 @ 01:17:52

The Swedish house party - Så nice att gå på en svensk hemma fest lördags. Vi var i Mclean, VA hemma hos två svenskar vars föräldrar jobbar på Svenska Ambassaden (därför dem flyttade hit).

Svenska tjejer, svenska killar, the red solo cups, ett as stort Amerikanskt hus. Alla hade med sin egen dricka för svenskhetens skull. Jätte kul kväll!!!!!!!!! :)

I fredags blev det en tur till Georgetown på natten och lördag-dag shopping på Tysons Corner. Köpte skor, tröja, jeans och bikini! (rea iallafall!!)

Igår kväll åt vi brunch i Bethesda på le pain och sen hade vi filmkväll hos mig.

Ni vet sången red solo cup förresten? Går på repeat här hemma av ungarna....den bästa sången dem hört i deras liv tydligen?......http://www.youtube.com/watch?v=BKZqGJONH68



Emelie, Jag, Ellen, Amanda, Cornelia och Bodil

 


Swimming

2012-01-28 @ 00:54:24
Hej!

Simmning med Cornelia i utomhusbassängen blev det idag! Då den är uppvärmd och solen kom fram var det superskönt. Trötta efter 40 min simmning tog vi en paus i jacuzzin innan vi åkte till Chipotle och åt. Yammie med mexikanskt!

Efter det blev det jobbande. Hade bara minsta hemma, han gjorde sina "chores" (dammsuga och vika kläder) och sen han ville leka själv ute på tomten (jaha så kul är jag?) så efter en stund hade jag inget att göra. Största killen och pappan kom hem vid 5 och då var jag off. Åt precis kvällsmat med familjen - pork med ost och spinat och pasta till. Gott. Förrätt en sallad med ost. Ost ost dem äälskar ost här. Och smör. 

Ikväll blir det utgång med Kajsa och Cornelia. Vet inte riktigt vart vi ska ännu men dem kommer hit sen tar vi en taxi downtown och ser helt enkelt :)

Glad helg! 


Simone, Ellen och jag förra veckan.

Cornelia var också där men vill inte dödas genom att lägga upp bilder på henne ;)


A Tousand years

2012-01-25 @ 20:05:41

Kära Läsare,

Idag ska jag blogga för er efter lite klagomål om dålig uppdatering! Den som väntar på något gott..hihi

Först så är allt typ klart med min förlängning!! Ska få något godkännande om en månad men ska nog vara lurre. Så för er som inte vet - JAG STANNAR NÅGRA EXTRA MÅNADER!!

Kom precis hem från en promenad vid little falls med Cornelia. Solen strålade och man kände våren i luften. Snön från i söndags har börjat smälta bort igen. Träffade en svensk kvinna som flyttat hit med sin familj för några månader sedan och var trött på att göra lunchlådor mm så hon frågade ut oss om au pairer. Fin promenad iallafall.

I fredags var jag och Cornelia ute på midtown och dansade. På lördagen var det lite filmkväll och på söndagen kom värdfamiljens kuriner hit från San Fransisco. Tjejen som är 17 sov i mitt rum och på söndag morgonen åkte hon och jag och lämnade mat till en fest vi skulle ha på kvällen. Körde fram och tillbaka med mat och grejer flera gånger.

Framåt lunchtid hade jag au pair möte. Var på ett klättringsställe. Min stackars LCC hade försökt fixa något hon trodde vi skulle tycka var kul men ingen ville betala 30 dollar för att klättra så vi satt bara och pratade vid ett bord en stund.

Festen på söndagkvällen var som en förfest inför min vmammas pappas begravning dagen efter.
Det var trevligt. Jätte mycket folk i ett jätte stort hus. Alla var typ släkt och vänner. Hade sjukt mycket mat och efterrätter. Tal, sånger mm. Alla drack ganska mycket och tillslut hade vi någon allsång mitt i allt. Såklart - som på alla amerikanska familje fester -slutade hela festen med att alla småbarn somnat framför tv'n i källaren och alla andra stog framför tv'n i vardagsrummet och skrek för det var en fotbollsmatch som pågick. Antar att det var väldigt spännande.

I måndags var det alltså begravning på Arlington Cementry. Är typ en militär begravnings plats där alla amerikanare som varit i ett krig begravs. Så där var vi. Först i kyrkan (trååk) sen gick vi ut från kyrkan och där stod det typ 40 soldater, ett musikband, och hästar med vagnar. Vi marsherade med dem (eller ja vi skulle gått men alla tog bilen efter hästarna i en lång rad för det regnade typ 2 droppar) till där kistan skulle sänkas ner. Kistan hade såklart en amerikansk flagga på sig. Alla la ner rosor och det var lite sorligt medan dem spelade musik, vek flaggan på något speciellt sätt, militärerna sköt några skott boom boom och så var det över. Snabbt och effektivt. Häftigt att se. Super amerikanskt liksom.

Alla (typ 50 pers?) drog sig tillbaka till bilarna och körde till en Irlänsk pub. Vi hade hyrt den för kvällen. Nu var det fest! Alla minglade runt och drack, fick mat på brickor man gick runt med. Alla barn hade sin egna lilla sektion där dem satt och drack läsk och åt godis. Jag hängde mest med kusinerna i min ålder förutom när mina vföräldrar kom och drog bort mig och jag skulle hälsa på alla släktingars-släktingar hit och dit. Ett av "barnen" (min värdmammas bror) hade ett jätte långt fint tal men förutom det kändes det inte alls som att det hade något med en begravning att göra. Var roligt där.

Som den ända nyktra i familjen (killarna var typ höga på socker) körde jag mina värdföräldrar till någon annan bar och körde hem killarna. Sen kom Kajsa (!!) och Cornelia hem till mig och vi satt i köket och snackade och åt lite mer! Kajsa är tillbaka efter sin resemånad och stannar här i några dagar innan hon åker till Sverige! Gilla mycket att hon är här!

Igår var jag och åt mexiansk lunch med henne och Cornelia. Sen var det vanlig jobbdag som gällde och mitt äldsta värdbarn dampade sönder. Mamman kom hem och han fick "time out" och fick sitta i källartrappan i 2 timmar! Sen hade han och pappan ett långt samtal. Förhoppningsvis fick han nog och dampar inte idag. Orka liksom.

Börjar jobba om en timme så ska duscha och göra mig klar nuu! PUSSS ♥








Från Arlington. I bakgrunden ser ni några av militärerna uppställda.


10 månader i USA

2012-01-16 @ 19:07:21

Heej!

Hundra år sen jag bloggade, Jag vet! Men aja. SÅ myckeet har faktiskt inte hänt på senaste. Har haft paus på resor mm och varit i Washington Dc area i typ TVÅ helger i rad. I know, it's shocking news!

Anyway, månaden började ju som sagt med New York och att Johanna och Frida åkte tillbaka till Sverige efter att ha firat jul och nyår här. Alla dagar var "lyckans dagar" när dem var här som dem skulle sagt, haha. Riktigt kul.

Efter att dem åkt hem 1 Januari träffade jag Linda på Lunch vid Union Square innan jag också drig mig hemåt, mot DC alltså. För efter 10 månader i staden tänker jag nu alltid "vad skönt nästan hemma" när jag ser monumenten och vita huset mm. Love it.

Sedan dess har det varit vanlig jobbvecka med att köra runt killarna till träningar, tandläkare, matcher mm, har även varit hundvakt för Cornelias hund när hon och värdfamiljen var i Colorado. 

Kajsa och Johanna är på resemånad och deras år är över.  Om några veckor är dem i Sverige igen. Bethesda blir sig inte likt utan dem!! ♥

På helgerna har jag varit ute i DC och festat. En vanligtklubb, en underage (där folk under 21 kan komma in) och en gayklubb (!). För-festen hos simone (hon fyllde 21) var sjukt kul. Ovant att ha förferre, inte ofta det händer! Kändes väldigt svenskt (och ja jag var ute med 7 svenskar så inte så konstigt?) 

Idag är det holiday och jag trodde att jag skulle till arlington Cementry. Men det var visst nästa helg. Så en helt ledig dag helt plötsligt!! Jag och Merita ska in till DC och chilla.

Frida, Johanna & Jag framför the U.S Capitol ♥


Lite av julpyntningen på vårt hus, Hade sjuuuukt mycket!



Tack och heeej, har massa mer bilder, kanske kommer upp en dag snart! :) 
Pussssssssss
 

2012 på Times Square

2012-01-03 @ 16:16:09

Med glasögon, hattar och scarfar firade vi in det nya året mitt på Times square. Jag, Johanna och Frida <3

Hade sjukt flyt och fick jättebra platser, trots de 1 miljon människor som var där och slogs om de bästa platserna. Stod verkligen mitt på Times square!!

Tiden gick fort fast vi var på plats ca 11 timmar innan 12-slaget. Nedräkning varje timme och uppträdanden. Såg Lady Gaga, Pittbull, Justin biber, Cee Lo och många fler.

Bollen åkte ner, raketerna smällde och ett ton konfetti dalade ner över oss. Bästabästabästa nyår!! <3