Top of the world

2011-09-30 @ 00:56:41
Hej!


Igår träffade jag svenska brudarna på efterrätt i Bethesda. Var mysigt. Blev dock ganska sent innan alla hade hunnit komma från jobbet/hemmet och dit. Satt där ett tag och pratade och hade kul som vanligt, sen blev det att stressa hem vid elva. Man har ju cerfew, vilket suger lite..hemma elva om man jobbar dagen efter har vi alla som en gräns. Ibland känns det vääääldigt tidigt. Men och andra sidan när jag vaknar 05.30 känns det som att jag sovit i 10 min. Det positiva då, på morgonen, är att när man fått iväg ungarna till skolan kan man gå och lägga sig igen! haha. 

I tisdags blev det Starbucks häng i Gaitersburg med Merita och några andra. Vi hade väldigt kul, tror vi skrämde bort dem andra gästerna dock..men sånt händer.

Nu har packat och fixat och är super redo på att åka imorgon bitti. Min kamera återuppstod och funkar helt plötsligt! Får se hur länge det håller sig.  Iallafall, Let's go to Canada!

Looking up there's always sky

2011-09-26 @ 19:55:17
Hej!


Ännu en helg har sprungit förbi. Denna blev det utgång på fredagen. Sandra fyllde 21 och det skulle firas med VIP bord och eget dansgolv för oss en våning över alla andra. En kul kväll, kände dock att jag varit sjuk hela veckan så hade inte energi att vara kvar till 6 som alla andra. Jag och Cornelia (som hade träning 07.00 dagen efter) gick hem vid två tiden.

På Lördagen åkte jag och Johanna till Tysons Corner Mall och shoppade. Vi skulle åkt till ett outlet men kom på att vi inte orkade köra så långt så Tysons blev det istället. Kom där ifrån x antal dollar fattigare men så mycket snyggt rikare, många timmar senare.

Framåt kvällen gjorde vi oss klara för utgång igen.  Cornelia och Johanna kom hem till mig (som hade huset för mig själv) och tog några drinkar innan vi tog en taxi till metron och sedan metron in till Adams Morgan. Där hängde vi på ett VIP bord även denna dagen och dansade tills morgonen då vi tog en taxi hem till mig.

Vaknade vid 12-tiden dagen efter, helt utsvultna så bestämde oss för att åka in till Bethesda och ta en Lunch. Kajsa och Sandra kom också så blev lite bakis häng på Vapiano i solen. 

På eftermiddagen hade jag au pair möte med min nya LCC (fick byta för vår flyttade till Florida). Vi spelade Minigolf. Gick bra, jag ägde såklart. Vi är nu två grupper som gått ihop så är över 25 st men många verkade trevliga. 

När vi spelat klart åkte jag tillbaka till Bethesda. Sprang in och sa hej till min vfamilj i 10 min och sedan åkte jag iväg igen för att gå på Bio. Såg Lejon kungen i 3D ♥

Det var min helg. Min kamera (den lilla som är över 2 år) gick sönder någon gång mellan fredag och lördag natten, RIP. Den tar ännu kort men dem är helt suddiga..så mina bilder kan ni tyvärr inte se. Denna vecka jobbar jag bara 4 dagar sen blir det nya äventyr.

Hoppas er helg också var bra! PUSS

September 21st

2011-09-22 @ 01:10:57
Hej!

Dålig uppdatering här..JA. Men jag har är just nu sjuk och har varit dom senaste dagarna *synd om määääjj*. Var hos doktorn igår och fick antibiotika, så idag känns det lite bättre iallafall.

Innan jag blev sjuk han jag däremot med lite roliga grejer. Jag var och såg Chris Brown, Kelly Rowland och T.Pain i Verizon Center i China Town. Jätte bra. På Fredagen var jag först på ett birthdayparty i Arlington (efter mycket springande och väntade vid metron på mina blonda svenska vänner som den ena åkte åt fel håll och den andra var för seg att gå på vagnen..) var där ett tag, dock inte så länge eftersom vi kom sent, sen tog vi en taxi in till Dupont Circle mitt i DC och gick ut. Var en väldigt kul kväll!!

Kl 8 på morgonen dagen därpå åkte jag till Poolesville med värdfamilijen. Det är en liten liten söt amerikansk stad här i Maryland. Dem hade "Poolesville day" som dem tydligen har varje år och det var massa jippon mm för barn och gamla. Hela släkten plus vänner mm samlades i någon annan släktings hus och plötsligt var man omringad av en miljon främlingar i ett litet hus. Mina värdbarn sprang till kusinerna och började spela fotboll och värdföräldrarna började mingla runt. Hittade tillslut Merita och Olivia där inne och vi åt tillsammans och kollade runt och klagade över hur tråkigt vi hade det, haha.

På Söndagen skulle jag haft klass men missade den för jag var sjuk. Fick ett mail att jag gått miste om 10 timmar nu, trots att klassen bara var 6 timmar, sämst! Så nu kanske jag måste läsa en extra liten mini kurs.

Hoppas allt är bra med er! Var med i Mölnlycke i tankarna igår!

KRAM

Great Falls

2011-09-14 @ 20:36:53

Har jobbat lite senare både måndag och tisdag och ska idag med eftersom pappan är bortrest. Varit helt okej ändå, igår åkte jag vid 19 och lämnade dem på ett ställe och åkte till Starbucks med Johanna till 21 då dem var klara ;) 

Efter att ha jobbat lite imorse åkte jag vid 9 till Great falls för att möta Johanna, Kajsa och Cornelia. Det är en nationalpark med potomac river som rinner längst med promenaden. Vi gick en power walk längst med floden. Väldigt fint där och vädret var på topp med 29 grader varmt. Såg till och med sköldpaddor i vattnet längst vattenfallen.





George Mason College/University

2011-09-12 @ 16:30:23

College igår var väl inte roligast evver men folket var trevliga iallafall. Skolan var väldigt fin också. Körde förbi Pengaton och hämtade upp Johanna som också var i Arlington och körde hem och chillade med henne ute på min tomt ett tag. Lungt även fast det var 11 septembers 10-årsdag. Metron hade tydligen var helt öde och bara poliser för dem som var tvungna att ta den igår.

Idag ska jag soooova. haha, är så sjukt trött. Inte okej att gå upp tidigt på helgen också. Är några arkitekter här och tar kort så ska vänta tills dem och någon som ska kolla telefonerna frösvinner bara.



9/11

2011-09-11 @ 13:55:45

Min värdfamilj står klara i kostym och slipsar. Dem ska åka på 10-års minne i Pentagon för alla som omkom där. Jag var medbjuden men ska till College så kan inte. Hade ju varit coolt att få komma in i Pentagon och kolla, men nu har jag blivit uppskrämd av allt prat om vad som ska hända på 10-årsdagen så kanske lika bra att jag inte kan gå. 

Ska köra till skolan idag, även fast dem säger att det inte finns parkering. Vill inte åka metro en dag som denna. Hela stan ska ha en tyst minut senare. 

Nu måste jag åka. Mooooot College!


The Help

2011-09-10 @ 07:39:25

Hej!

Idag var en bra dag. Började dagen med att "köpa" både ny mobil och en itouch! Mobilen från värdföräldrarna eftersom jag förstörde den gamla..och itouchen från några himla snälla som ville ge mig bidrag ;) Fast mobilen är ju bara min tills jag åker tillbaka till Sverige.

Efter mina inköp åkte jag till Cheesecake factory och åt lunch. Lunchen skulle varit med 15 andra au pairer men var så fullt så jag och Johanna tog en dejt för oss själva. Trevligt det med.

Jobbade några timmar och sedan blev det bio med Cornelia och Kajsa. Såg the help. Har läst både boken och såg den nu på bio och den är så himla bra! Och sorlig. Vi satt alla och snyftade mot slutet. Fick lust att slå till Ms.Hilly ett antal gånger!! Iallafall, se/läs den!

Nu ska jag sova, första klassen imorgon!

Wine in Chicago:



Juste har ju glömt att berätta om våran spännande hemresa. Och orkar inte göra det heller. Så låt Johanna berätta som ett litet bonusinlägg.

Johanna:

På måndag morgon åkte vi till flygplatsen för att åka hem. Och börja inte skratta nu när jag säger att vi trodde att vi satt bredvid en terrorist vid gaten, för det blir seriöst! Det började vid säkerhetskontrollen då vi såg tre män som såg ut som, vad världen har fått bilden av, ”typiska terrorister”. Vi skämtade om, tänk om de ska med samma plan! Vi skulle ju trots allt med ett plan till DC. På väg till gaten läste vi skyltar där det stod ”Hjälp oss stoppa terrorismen, säg till om du ser något misstänksamt”. När vi sätter oss för att äta vår frukost vid gaten upptäcker vi en man bredvid oss som uppför sig så himla konstigt! Han sitter inte still, flackar med blicken, skrattar för sig själv och pekar ut i luften. Till saken hör också att han har ”utseendet” som en terrorist, och en utav de tre männen vi såg vid säkerhetskontrollen sitter ensam lite längre bort. Magkänslan jag hade då var jättehemsk. Jag kunde inte äta min frukost, och jag kände att jag inte skulle kliva på planet. Det var som i en film! Jag upptäcker ett par som också sitter och tittar på honom. De reser sig upp och går till kvinnan vid gaten för att säga till angående mannen. Men det var bara dem och vi som la märka till honom. Tjejen i paret gråter till och med. Kvinnan i gaten ropar på någon, men ingenting händer. Så vi går också fram och säger till, i hopp om att det ska ge mer effekt. Det hela slutar med att en FBI-agent befinner sig på planet med skottsäker väst, piloten och kabinpersonalen är underättade. Båda männen åkte med planet men allt gick som tur var bra. Fick bara lite smått hjärtattack när mannen med det konstiga beteendet gick på toaletten en halvtimme innan landning och var inne i ca 5 minuter. Flygvärdinnorna gick till och med för att kolla efter honom. Efteråt fick vi nästan känslan av att han flinade åt oss när vi hade landat. Värsta flygresan i mitt liv. Men det var i alla fall bra att flygplats personalen tog det seriöst! Jag är inte rädd för att flyga igen.

"drunk Swedish moose got stuck in an apple tree"

2011-09-08 @ 19:11:20

Min värdfamilj hade tydligen roligt imorse. En artikel är inringad med "hahahha so Swedish" runt.. rubriken lyder:

"drunk Swedish moose got stuck in an apple tree"

..assså nooo, vad ska dem tycka om Sverige nu?



6 månader i USA!

2011-09-08 @ 00:18:15
Idag är det 6 månader sedan jag satte mig på flyget till USA. Det känns på ett sett som hundra år sedan och jag saknar mycket och många hemma samtidigt som tiden gått fort. Känner mig nästan lite stressad att det bara är 6 månader kvar! Allt som jag vill hinna med! :)

Beautiful

2011-09-07 @ 02:04:53

Bilder från Chicago! Tog över 400 st men här får ni se några så ni kan få känslan.

¨
"Bönan" mitt i Chicago. Formad som en böna med speglar. Vi fyra som åkte, från höger: Cornelia, Jag, Kajsa, Johanna.


¨
Vi var nere på Oak Beach och kollade läget.





Residence inn -Mariot hotel. Hade lite kuddkrig innan det blev utgång på lördagkvällen.



Åkte en hop-on-hop-off buss runt i stan och kom en skur på lördagseftermiddagen. Men lika glada var vi för det och slängde på oss ponchos och posade med Monroe.



Våning 103, Willis Tower (sears tower)


Hamnen.


Utanför kyrkan som är med i "min bästa väns bröllop" kom dock en buss ivägen..



Vi åkte upp till Laungen i John Hannock Center på Söndagen och drack Strawberry daiquiri.



Väldigt fin utsikt var det där!






Kollade Solnedgången och satt sedan kvar tills det blev mörkt.


Love Chicago!


I♥CHICAGO

2011-09-06 @ 02:04:32

Chicago är så sjukt fint och har verkligen allt. Hade lätt kunnat stanna där! Kom hem i eftermiddags och är jätte nöjda! Bilder och vad vi gjort mm kommer en annan dag! Puss


eller okej, 1 kan ni få. På mig och Johanna chillandes på 103 våningen på en glasruta så där bara.


CHICAGO!

2011-09-03 @ 00:37:13
Nu har jag packat klart. Kommer tydligen vara "åskväder" i Chicago i helgen. Fast inte åska som i Sverige med dåligt väder utan typ 30 grader varmt och åska. Ser inte ut som att det ska regna iallafall. Jaja, ska bli sjukt kul, jag är jätte taggad!! MOT CHICAGOOOOO! 

Hittade några bilder från the fair för några veckor sedan nu när jag tömde kameran. Killarna jobbade ju där med sina scouter så jag körde och hämtade dem där varje dag den veckan och jag och mina kompisar var där en kväll och kollade.  












Coming up: Chicago.

2011-09-02 @ 19:07:16
Hej!

Cornelia och Johanna kom till mig igår kväll när dem slutat och vi körde snabbt till IKEA. Var där 08.25 och dem sprang in och skulle betälla köttbullar innan dem stängde 08.30. Men IKEA i College Park vägrade ge oss mat. Det stog till och med öppet och deras klocka var inte heller halv. SUCK. Inga köttbullar igår alltså och nu gillar vi inte ens IKEA längre..det roliga var att johanna kom dit för några veckor sen också precis innan dem stängde och fick ingen mat ;) 

Vi åkte tillslut till IHOP och jag beställde svenska pannkakor. Eller ja crepes med lingonsylt och grädde. Var helt okej men lite konstiga. Min bil krånglade också, ville inte starta först, bäst för den att den inte pajjar!

Har typ slutat redan nu kl 1. Två minsta killarna slutade 12 idag så jag gick och mötte dem från skolan, sen tog mamman med dem för att åka och handla och hämta pappan och göra ärenden. Stora killen kommer inte hem förens halv fem! Och då kanske föräldrarna redan är hemma :)

Perfekt tid för mig att packa och förbereda mig inför Chicago!! Kom förresten på idag att vi inte vet hur vi ska ta oss till flygplatsen haha..men ska nog beställa en shuttle. Är ju inte förrens 6 imorgon bitti så massa tid att bestämma ;)

xoxo  


Sometimes the journey is the destination

2011-09-02 @ 00:35:38

Hej!

Bästa på veckan är att killarna börjat skolan. För mig innebär det att jag jobbar 05:45-07:45. Sen är jag LEDIG fram till 15:00. Sen jobbar jag till 18:00. Ibland 19. Så himla skönt. Var ganska trött på att ha dem hemma hela dagarna som det har varit senaste veckorna.

På kvällarna i veckan har jag hunnit med Starbucks häng, en kväll hos Sandra med massa dans framför tv'n med svenskar och en kväll med skönt häng i DC med tyskar. 

Ikväll ska vi till IKEA och planera Chicago. Om inte alla jobbar för länge då, jag har slutat och sitter och väntar på att dem andra också ska det. IKEA stänger redan 8.30 vilket suger lite. Man vill ju inte missa sina köttbullar liksom!

xoxo