Outer Banks, NC

2011-11-29 @ 17:09:44
Hej!

Då var man hemma igen efter några dagar vid kusten i North Carolina. Min vfamilj hade hyrt ett stort beach house vid havet. Jag hade eget rum med storsäng, badrum och walk-in-closet, vi hade en jätte storbalkong och jacuzzi ute och inne. Helt okej hus alltså!

På onsdagen gick jag och shoppa med min vmammas systerdotter som var 20. Vi hittade väl inte så jätte mycket men var trevligt. Hennes mamma kom sen och mötte upp oss och bjöd oss på lunch. 

På kvällen mötte vi upp resten av min vmammas släkt för pre-thanksgiving. Vi åt alla tillsammans korv mm sen minglade de vixna runt och pratade och drack vin, folket i min ålder hängde på balkongen, kolla solnedgången med några drinkar och lyssna på musik, och barnen hängde nere i spelrummet och spelade biljard.

På torsdagen var det thanksgiving och jag började dagen med lite solning på beachen. Vid 2 åkte vi till det andra beach houset där 33 personer från hennes släkt samlats för att fira. Det var väldigt mycket mat, förrätter, och efterrätter sen var det ju en miljon snacks efter också. Så mätta blev vi. Det mesta var väldigt gott. Lite konstiga grejer där emellan dock.

Vi hängde i huset tills 12 på natten sen tog min vfamilj ena bilen hem och jag och de andra ungdomarna tog några andra bilar och gick på bio.

Fredag åkte jag och min vfamilj och tog "old photos".  Vi blev utklädda i klänningar och kostym och hatt och tog "familjefoto". Var väl typ 30 min bort, tog korten, åkte tillbaka. Stannade på vägen och köpte korv för 75 cent som min vpappa jätte gärna ville ha. Stannade också i en "brew thru". Där kör man in med bilen, öppnar bakluckan, säger vad man vill ha för öl mm och dem lassar in det, betalar så kan man köra vidare. Lite smidigare än systembolaget!

Tillbaka igen hämtade vi upp badkläderna och åkte över till släktingarnas hus. Hängde på stranden och sedan i jaccuzzin resten av dagen. Sen blev det så klart rester från dagen innan.

På lördagen packade vi ihop alla grejer och åkte upp till mormorn/morfarn i Virginia. Där var vi och sprang runt med hundarna, åt brownies, satte upp julgran på bryggan mm. En riktigt fin och varm dag.

Framåt kvällen åkte vi de sista 3 timmarna hem. Stannade på en restaurang på vägen och åt. Mycket ätande hela veckan haha.

En riktigt härlig vecka blev det! Hade lungt kunnat stanna en till ;)



Thanksgiving-maten, typ som ett julbord med massa blandad mat




Några av pajjerna, pumpkin var min favvo


Utsikt från balkongen, ner på gatan och alla beach house


Några av bilarna som inte fick plats på pakeringen, hela raden fick böter ;)

(man ser havet lite blått bakom de andra husen)




Huset


Där man kör in och får drickan direkt i bilen.



Vägen ner till stranden



Chillar på stranden



Solnedgången på andra sidan. Duck, ligger som en liten halv ö så är hav på båda sidorna.



Hos mormorn/morfarn på vägen hem.


Dålig bild men längst ute på bryggan, ser man granen vi satte upp.





Thanksgiving-week

2011-11-22 @ 16:34:53
Hej!

Det är inte ofta ni får uppdatering nu..jag är upptagen med allt roligt jag gör. I helgen var jag på outlet i Leesburg, massa märkeskläder billigt! Jag har också kollat den nya twilight, varit på IKEA, haft filmkvällar med tjejerna, varit ute i Georgetown som blev lite senare och vildare än förväntat, hämtat killarna kl 10 dagen efter på deras scouter (sovit ute i skogen i minusgrader, stackars barn eller? :P ), ätit på Vapino 2 ggr med Johanna, Kajsa och Cornelia. Ätit på Five guys med värdfamiljen. Lagat mat hemma hos mig med Kajsa och Cornelia. Var nog det mesta, mer detaljar än så får ni inte för nu måste jag packa!

Barnen har tydligen halvdag idag vilket jag fick reda på typ, NU! Ikväll drar vi ner till Duck, North Carolina för att fira Thanksgiving med min värdmammas släkt vid beachen. Killarna har med sig sina finaste kostymer och mamman sin långklänning, jaha men jag kommer väl i mina jeans då? Känner att packningen kommer gå bra..

Jaja, ska blir kul med thanksgiving och till beachen säger man ju aldrig nej!! Veckan där i somras var ju grym :)

Mot North Carolina!







 


West Virginia

2011-11-16 @ 17:39:37
Hej!

Nu har vi nytt modem och internet, wohoo! I helgen var jag i West Virginia med Johanna och tysk-sandra. Ny delstat alltså. Att den bara låg en timme bort hade jag ingen aning om, haha. Var i Harpers Ferry som var en mini liten söt stad där två floder möttes. Gick runt och kollade ett tag sen satt vi i solen och åt lunch. För ja, 23 grader har det kommit upp till igen. Så här lite mer en 1 månad före jul, känns bra att få slänga av sig jackan ett tag igen!

På söndagen hade jag twilight Maraton hos Merita med ett 20-tal anra tjejer. Så nu är vi redo för premiären i veckan.

I måndags var vi och hajkade i Great Falls under dagen, Johanna, Kajsa och jag. Klättrade mer än gick på bergen och hade ordentlig träningsvärk dagen efter. På kvällen hade vi filmkväll hos mig nere vid storbilds tv'n.

Igår var vi på P.F Change och åt middag. Typ kina mat. Cornelia jobbade sent så jag och Johanna underhållde oss med lekar medan vi väntade i det stängda köpcentret tills dem äntligen dök upp vid halv tio.

Ikväll har jag au pair möte, verkar fett tråkigt. Ska komma någon gubbe och snacka om hur man kör i snö..borde ju inte vara obligtoriskt för en svensk? Men måste dit och lyssna på det i 2 timmar..

Här kommer bilder från West Virginia;




Nu är det bara 6 veckor tills Johanna och Frida kommer och hälsar på!! :)



Yellow

2011-11-10 @ 20:10:53
Hej!

Nu är det verkligen höst här. Gult, oranget, rött och brunt, men väldigt fint på eftermiddagarna när solen är framme och det är runt 18 grader. På morgnarna är det svinkallt, så klär på mig med vinterjacka och mössa och vantar när jag går med killarna till skolan. Men det åker av på eftermiddagen iallafall.

Helgen var bra. Eftersom jag skulle iväg tidigt på lördagen stannade jag hemma fredagkvällen. Mitt minsta värdbarn ville jätte gärna på bio men ingen annan ville så jag var super au pairen och följde med. Vi såg filmen in time, var rätt bra faktiskt. Efter bion bakade han, jag och min värdmamma kakor. Brukar alltid springa ut med kompisar så fort jag slutat eller iallafall upp på mitt rum, så hör inte till vanligheterna att jag är hemma och bakar kakor med dem, men var trevligt.

I helgen var jag alltså på en Weekend kurs på college i Baltimore. Man måste ju läsa ett visst antal timmar som au pair och nu är jag klar med dem! Att det var jätte kul var ju ett stort plus!!

Var ca 300 au pairer på hotellet som alla var där för kursen. Fick frukost, lunch middag och massa snacks. Hade yoga och zumba på kvällen. Fick tyävrr inte dem kurserna som jag valt, men merita hade glömt att välja så hon var på samma iallafall. Teckenspråk och amerikanska presidenter kanske inte var vad jag ville lära mig om men så kan det gå. Bilade upp och ner till/från Baltimore med fyra andra tjejer som bor i närheten sen träffade vi ju alla andra au pairer där så mycket roligt folk.

I veckan har jag inte gjort så jätte mycket. Igår var jag på Vapiano och åt med Kajsa och Johanna. Sen har jag tränat varje morgon (!) och sovit lite extra efter det. Helgen var väldigt intensiv så har varit rätt trött. Jag och Johanna har gått powerwalks och ätit lunch ute i solen efter det också.

Ikväll blir det Cheesecake factory med Kajsa, Johanna, Cornelia och Cornelias två kompisar från Sverige som är här och hälsar på. Färska svenskar, ska pumpa ut dem på info.

Kolla vad gult det blivit utanför mitt fönster!





Orka

2011-11-08 @ 20:27:02

Nu kom ett gammalt inlägg och det nya som jag just skrev tillsammans? Suck skrev om college i Baltimore men det får ni läsa en annan dag, har int e Internet hemma nu och är på starbucks! ;)


8 månader i USA!

2011-11-08 @ 20:05:54

Nu var det halloween pyntat! Tomten är hos grannen annars är resten hos oss, Inte att förglömma att sätta ett pratande spöke i kylen och en matta som skriker till och skrämmer alla när man går in genom dörren


HALLOWEEN

2011-11-02 @ 23:11:27

Halloween hade mycket att erbjuda. Gick trick or treat med barnen och Merita. Precis när mörkret lagt sig och alla pyntat klart i sina trädgårdar kom alla ut, barn som vuxna och sprang runt mellan husen. Vissa hus hade verkligen gått in för utsmyckningen, med långa gångar, kyrkogårdar, band som spelade i trädgården och massa annat. Vi hade middag med värdsläkten med all sorts mat och efterrätt med pumpa grejer i, jag gjorde i ordning pumpor och satt ljus i utanför huset och gick på Halloween party i Georgetown med kompisar, utklädd till Viking. Alla på festen var utklädda med den ena serioösare kostym än den andra. Halloween var verkligen jätte kul!!

Skulle ladda upp bilder med alla grejer men internet har börjat leva sitt eget liv här och funkar typ 3 min i taget, så fick bara upp en bild på spöket i kylen! Överallt ska det ju pyntas ;)

image description