och det är bara maj..

2011-05-31 @ 22:42:03

Det är bara maj och inte ens speciellt soligt och jag sitter inne och andas i AC'n..hur varm kommer egentligen sommaren med lite mer sol blir här?! :)

 


Livin' the dream

2011-05-31 @ 04:12:11

Hemma efter en jätte bra helg i Virginia Beach!! Sjukt att det finns långa stränder med palmer och allt bara några timmar bort! Ska sova nu så ni får se mer biler och läsa mer en annan dag men helgen var verkligen rolig med bad, sol, drinkar, restauranger, beachparty, poolparty, mycket kul och många skratt.



To the Beaaaach!

2011-05-27 @ 20:34:00


På måndag är det memorial day så då är man ledig, vilket betyder långhelg! Jag och några kompisar kommer spendera helgen på BEEEEEEEEACHEN! Ska åka över till Emelie ikväll och sova där så vi kan åka tidigt imorgon. Kommer bo på hotell och ha det skönt :)

Ha en trevlig helg! ♥




Class of 2011

2011-05-27 @ 05:03:19

Alla var fin klädda, killarna i kostym och tjejerna i vita klänningar och blommor i händerna. Det var dags för den äldsta killens graduation eftersom han nu gick ut åttan och börjar på ny skola nästa termin. Han går på en katolsk skola så avslutningen hölls i kyrkan. Kyrkan var fylld av föräldrar och syskon som skrek och applåderade när elevernas namn ropades upp och dem fick ta emot sina diplom.

Det var psalmer, sånger, massor av tal av både elever och lärare, priser till elever som gjort något speciellt och sedan avslutades allt med att vi skakade hand runt om med alla och sa något om att peace skulle vara med oss. Tog över två timmar så lite segt men var ändå kul att se.

Efter gick vi över till en annan byggnad och det var mingel med plockmat, kakor och godis och fotografering.

Tog några bilder men hade inte med den bästa kameran tyvärr.



Kyrkan



Här går dem ut ur kyrkan, som värsta brudparen



Congratulations Class of 2011



Det var många fina klänningar






Såklart fanns det även cupcakes! 


My Cars

2011-05-26 @ 16:35:49

Fick nyss reda på att den äldsta pojken har någon avslutning i katolska kyrkan ikväll. Det står på inbjudan att man ska ha klänning och fina skor (ej flipflop mm). Hoppas det går bra med en kort sommar klänning och sandaler, för jag har inget annat som passar bättre..

Mamma ville ju veta vad jag hade för bil, men inte vet jag. Så här kan ni få se bild på två av bilarna. Dem har fyra. Den översta är den bilen jag ska köra pojkarna i när jag jobbar och som dem betalar bensinen för. Den vita ska vara "min bil" som jag kör på fritiden och som jag betalar bensin för själv. Just nu har den vita inget batteri så jag har kört en Jeep på kvällarna som egentligen är mammans bil. Men dem ska fixa batteriet snart så då är det bara att köra som jag vill, när jag vill :)




Måste bara komma ihåg och TA UT nyckel när jag går iväg och SÄTTA PÅ lyset när jag kör på kvällarna..något som jag inte behöver i Sverige


American Idol Winner 2011

2011-05-26 @ 05:12:06
Kom precis hem från min gamla konaktpersons hus där jag var och kollade American Idol finalen. Vi har följt det flera veckor medan jag bodde där, så var ju tvungen att komma över och kolla finalen med henne och hennes familj! 

Finalen var mellan Laura Aliana och Scotty McCerry. Jag hejjade på Lauren, men Scotty blev vinnaren. Aja, han var också väldigt duktig, bara att han sjunger som att han är så mycket äldre än vad han är (16 år) så det passar inte riktigt ihop. Men grattis till honom!!
 
Hot or not?



Welcome to Wisteria Lane

2011-05-25 @ 20:01:53
Tog lite bilder i mitt område när jag var ute och gick för en stund sen.












Mitt rum

 
Huset


En mysig park nära huset


drive until you lose the road or break with the ones you've followed

2011-05-25 @ 17:41:08
Godmorgon!

Efter att ha gått upp kl 6, väckt killarna och promenerat med hundarna gick jag och la mig igen. Inte van att gå upp så tidigt! Skulle träffat en kompis men hon var tvungen att jobba så blev inget med det. Istället ska jag promenera bort till gymmet YMCA, och lämna in några papper. Familjen har något familje-kort så dem skrev bara till mig så får jag träna där gratis! Det finns även en pool där :)

Igår kväll mötte jag upp Cornelia och tog bilen in till Bethesda för en fika. Var trevligt. När vi skulle tillbaka hade vi glömt var vi parkerade bilen så gick först upp 5 våningar, och började oroa oss för att den var bortbärgad, sedan gick vi ner igen för att hitta den på första..haha. På vägen hem började någon gubbe vinka till mig vid ett rödlyse om något, kom då på att jag inte hade på lyset, jobbigt att det inte går igång av sig själv som i Sverige. Tur att det bara var en vanlig gubbe och inte polisen ;) Sen gjorde jag en förbjuden sväng upptäckte jag precis när jag svängde också..men nu vet jag vad jag inte ska göra nästa gång iallafall!! Trodde jag var vilse sen, men helt plötsligt var min gata bara där och jag svängde in och var hemma exakt 11.00 som dem ville, Puuuuh! 






Mina nya doggis, Ranger och Bell.


Back to work..eller?

2011-05-24 @ 16:26:22
Igår jobbade jag min första dag. Slappare får man leta efter.

Kl 6.10 väcker jag killarna, gör frukost till dem (stoppar in någon färdig deg-äcklel-grej i micron, som sen jäser). Gör några mackor till deras lunch. Klar 6.50 med allt. Tar 30min rast vid datorn. Kl 7.20 promenerar jag med hundarna och killarna till skolan. Ca 20 min. Ledig fram till 15.

Promenerade och mötte killarna på eftermiddagen. Dem gick ut och spelade basket på garage uppfarten. Kl 16.30 körde jag de stora killarna till deras träning. Lämnade dem. Kl 17.30 lämna lillkillen på sin träning. Satt fast i trafiken i 45 min. (Tog tydligen inte den bästa vägen för rusningstrafiken) Hem. Slutat.  

haha, kommer ju lugnt hinna plugga vissa dagar om jag vill iallafall. Kommer även hinna med lite roliga grejer mellan 8-15 varje dag och efter 19 om det är så här schemat kommer se ut för det mesta. GÖTT!

Sunny Sunday

2011-05-24 @ 01:36:19

Här kommer bilderna från det jag skrev i förra inlägget.

En söndag. En bil. Fem tjejer. Ocean City, Maryland.



Roadtrip



Äntligen framme på stranden!



Beachen



Pariserhjulet i bakgrunden



Believe it or not



Lite konster på stranden



Lunch/kvällsmat efter stranden



krabbor, räkor, kyckling mm



Hemfärd i solnedgången tillbaka mot D.C

BRA DAG.


Helgen.

2011-05-23 @ 15:01:04

Hejhej!

Helgen har varit jätte bra. I fredags såg jag Pirates of the caribbean på bio med en granntjej. Den var helt okej och Jack Sparrow var bäst som vanligt!

På lördagen frågade mamman om jag kunda köra en av killarna till något läger 45 min bort. Var inte så sugen egentligen men gjorde det ändå.

På kvällen tog jag och fyra kompisar metron till College Park och gick på en hemmafest. Dem hade egen DJ, dricka ut stora hinkar som man drack ur plastglas, korv med bröd och så alldeldes för mycket folk i huset. Kändes verkligen som en typisk amerikansk hemmafest. Vi stog mest ute och pratade för det var så packat inne och åkte hem vid två. Fast festen höll nog på måååånga timmar efter det.


I taxin hem kom vi på att vi ville åka till stranden dagen efter. Vi sov hos Jenny allihop och på morgonen, efter några samtal till våra värdfamiljer, åkte vi iväg. Åkte till Ocean City som ligger 2,5 timmar bort och hade en aaas skön dag där! Jag hade ingen bikini så kunde inte bada men två av dem andra gjorde det. Vi gick runt och kollade lite där också. Låg typ som ett tivoli precis vid stranden med stort pariserhjul, massa spelgrejer och andra åkattraktioner.

Efter några timmar på stranden åkte vi till en restaurang och åt. Dem flesta åt lite havsmat eftersom stället var känt för sina krabbor, men såg ju as skumt ut så jag tog en sallad.

Framåt 7 åkte vi hemåt och var hemma vid 9.30, även fast det var långt att åka kändes det väldigt fort eftersom vi prata, lyssna på musik och sjöng hela vägen ;)

Funkar tyvärr inte att ladda upp bilder på bloggen just nu, men ni får se senare. Finns även på facebook för dem som har äran att vara min vän där ;)

 ♥


My room

2011-05-20 @ 19:53:27
Här kan ni få se några bilder på mitt rum. Det är fyra rum på övervåningen. Ett till varje barn och så mitt rum. Bästa är ju att mitt är det största av alla rummen! Tycker det är fint faktiskt. Har bott många au paier där innan så finns liksom allt man behöver.












I nya hemmet!!

2011-05-20 @ 00:30:36

Familjen är jätte trevlig och allt verkar bra. Huset är fint men gammalt och rätt smutsigt eftersom alla springer runt med skor och mycket hår från djuren (2 hundar, 3 katter). Men städerska kommer på måndagar. Mitt rum är stort med en stor garderob!! Skönt att äntligen få hänga upp allt, hittade lite grejer i botten som jag inte ens kom ihåg att jag hade med! :)

Igår eftermiddag och idag har jag jobbat tillsammans med den andra Au pairen. Promenerat med killarna och hundarna till skolan (killarna går 100m före hela vägen sen kan jag bara vända när jag får lust, måste inte gå hela vägen). Den ena hunden är snäll (två labradorer), den andra är lite jobbig och skäller på allt och alla..

Jag ska möta upp dem på eftermiddagen och köra dem sen till träningar mm. Lite förvirrad när och var allt är men lär jag mig väl snart. För att komma in på uppfarten till huset måste man backa aaaaaaaaaaas långt först. Går ganska bra när jag gör det själv, men inte så lätt med fyra stycken i bilen som säger hur man ska göra..men blir väl också bättre snart ;)

Har varit på ett shoppingmall här i närheten idag medans dem var i skolan och vi var lediga. Just nu "jobbar" jag också. Har inte direkt något att göra och killarna gör sina läxor och fixar så rätt lugnt för mig :P

Nu ska jag strax iväg på avskedsmiddag för den andra au pairen med några svenskar :)


Mot nya familjen!

2011-05-18 @ 16:50:13
Nu har jag packat mina saker och om en timme åker jag bort till nya familjen! ÄNTLIGEN!! :)

Birthday Breakfast

2011-05-17 @ 16:00:00

Hellu!

Idag var jag uppe tidigt och redan klockan tio hade jag åkte bil, metro, bil och befann mig hemma hos Jenny för frukost. Vi var fyra tjejer och hennes Au pair bebis som satt och skrattade så fort man tittade på honom. Sjukt söt. Vi åt ägg, nybakat bröd, korv, skinka, kakor, muffins, tårta och lite annat smått och gott. Var kul.

På lördag blir det förmodligen en party buss runt dc för att fira! Bara vi får tag i biljetter. 

Blev en lååång frukost så kom nyss hem (kl 15.30) och nu ska jag försöka börja packa. Ska ju inte så långt denna gång men hade ju varit bra om det mesta fick plats i väskan iallafall..Efter nästan en månad utan att ha jobbat flyttar jag till nya familjen vid lunch tid imorgon!! Ska bli kul, mest skönt att ÄNTLIGEN kunna packa upp sin väska och göra sig hemmastadd! Walkin-closet here i come!

Tog inga bilder idag men ni kan ju tänka er fyra snygga tjejer, en söti bebbi och massa frulle!

Hoppas allt är bra med er ♥

 


597 min

2011-05-16 @ 19:18:00

Idag tog jag metron på en liten shoppingtur och promenerade hela vägen fram och tillbaka från den, vilket tar 45 min. Duktigt ;)

Imorgon väntar födelsedags frukost kl 10 hos Jenny. Hon bor bara några hus ifrån min gamla familj så får smyga mig förbi, vill verkligen inte träffa dem! Men ska bli kul att komma dit.




Nu finns det nya bilder på fejjan. 597 minuter tog det att ladda upp..men lät den hålla på medans jag sov


Baseball - Washington Nationals

2011-05-16 @ 01:51:42

Hejhej!

Idag blev det baseball match med min nya "Au pair grupp". Vädret var sjukt varmt och vi stekte sönder så satt i skuggan den mesta tiden. Det var trevligt att sitta där och prata med de andra au pairerna och det var mycket grejer som hände överallt så det var kul. En del snyggingar också.

Matchen i sig var ju sjukt tråkig och vi gick innan den var slut för att köpa lunch. Men nu har man varit på en äkta amerikansk baseball match iallafall! Lite coolt.








don't waste another day.

2011-05-14 @ 17:22:29

Hellu!

Igår kväll åkte jag in till China Town och träffade Emelie. Vi åt middag på på Hard Rock Café och tog sen en promenad en bit och hittade en bio. Vi bokade biljetter och gick och köpte varsin glass som vi sedan åt ute på en trappa medan vi väntade på att filmen skulle börja. Emelie köpte något tuggummi som hette typ "käkbrytaren" var sjukt kul att se när hon försökte tugga det haha. Vi såg sen Juming the Bridge. Den var rolig.


Efter filmen sa vi hej då och gick till våra tåg. Det dåliga var att jag fick vänta på mitt i en timme, eftersom dem höll på att bygg om något så det bara var ett spår. Sjukt segt. Sen när tåget äntligen kom var det så fullt så man kunde inte röra sig. haha hoppas inte samma sak händer idag igen. Ikväll blir det nämligen utgång och innan dess ska jag träffa Candy en sväng!






Två bilder från igår
 


hihi

2011-05-13 @ 18:25:12
Ville bara visa er denna bilden på mig och min läsare Frida på en bloggträff i vintras. Hon var väldigt lycklig över att få träffa sin idol (som ni ser) och hade önskemål om att jag skulle publicera denna bilden. Varsågod Frida! 


Cupcakes

2011-05-13 @ 16:28:50

Lite bilder från igår. Vi var 15 tjejer och 1 kille här hemma igår. Med allas mat tillsammans blev det väldigt mycket. Jennys värdmamma hade fixat cupcakes från georgetown cupcake med J'n på eftersom hon fyller år nästa vecka. Vi satt mest och pratade och åt hela tiden med Idol tyst i bakgrunden, men det var kul att träffa alla. Vissa var trevliga och jag vill träffa igen, andra var väääldigt speciella.










Au pair möte hos mig!

2011-05-12 @ 19:54:59

Hejhej!

Tog mig en sovmorgon och sedan var jag ute och sprang. Efter det blev det lite skypande med syrran och sen fräscha upp mig lite. Om några timmar kommer massa au pairer hit på fika. Bor ju ännu hos min LCC och en gång om året har hon möte hemma hos sig, passande att det var just när jag var här! Ska bli roligt!


Man ska ha med sig en fika från sitt land, så igår kollade jag runt i affären om jag såg något svenskt. Då hittade jag ANNA's pepparkakor! Perfekt! Lite fel årstid men whatevver, vet kanske inte dem? ;)


Dag 66

2011-05-12 @ 00:03:11
Hellu!

Imorgon flyttar Linn till sin nya familj i Connecticut så vi tog en sista middag på cheesecake factory vid lunch idag. Hann även med lite shopping och starbucks innan hon skulle börja jobba igen och vi sa hej då för ett tag.
Men jag vill ju hälsa på däruppe snart så ska nog inte gå för länge!

Fått mycket frågor om den nya familjen så lika bra att skriva det här. Den nya bor alltså också i DC, ca 10 min från där jag befinner mig nu. Utan trafik (vilket typ aldrig händer..) så skulle det ta ca 15 min med bil in till stan (till vita huset mm). 

I huset bor en pappa, låtsasmamma och tre killar 10, 12 och 13 år. Är mest 10 åringen jag ska ta hand om men han är ju stor så tror inte det blir fööör jobbigt. Ska jobba lite på morgonen och göra frukost, typ gröt eller flingor, promenera med dem till skolan med hundarna och sedan är jag ledig fram till kl 14. Då ska jag gå och möta dem med hundarna, gå hem. Ge dem mellis och säga till dem att göra läxorna. Sen ska jag väl göra lite av deras tvätt däremellan. Aa sen bara hålla koll på 10-åringen, kanske göra något med honom tills föräldrarna kommer hem. Sen slutar jag kl 7. Schemat verkar alltså vara väldigt chill ;)

Har tydligen också hela juli ledigt eftersom pojkarna bor hos sin mamma då. NAJS!!

Har bränt mig i anstiktet idag sådär lite snyggt idag också. Solen stekte på sjukt mycket och måste varit närmare 30C varmt! Nu ska jag ut på en kvällspromenad sen åka med och hämta mexikansk mat.

Hoppas ni haft en bra dag ♥



På Cheesecake factory.



 


Dag 65

2011-05-11 @ 00:51:17

Hejhej!

Har inte haft internet på ett litet tag men nu är jag tillbaka igen!

Först kan jag ju berätta att jag har tackat ja till en familj här i dc. Så jag blir kvar här ett tag till ;)

Sen kan ni få höra om helgen. I lördags var jag och Linn på svenska ambassaden. Dem hade något stort event och massa grejer om sverige..var gott med lite svenskt godis/mat och fint där nere vid potomac river. Efter att ha kollat runt där gick vi vidare mot Georgetown och åt lunch på en restaurang.

Framåt kvällen mötte jag upp Jenny och Katha och Kathas syster&kusiner som var här, och gick ut. Kathas kusin fyllde 21 så var tvungna att fira ordentligt. Tog bussen till ett ställe är J och K kände alla som jobbade där så vi fick gratis inträde och gratis drinkar hela kvällen ända fram till halv fem, när vi dansat klart. KUL kväll!!

På söndagen orkade jag inte göra så mycket mer än att ta en promenad med hunden. Hade egentligen planer man skönt att bara ta det lugnt en dag också.

Måndag åkte jag och Linn till Rockeville och fikade och kollade och idag har jag och 3 andra au pairer varit på zoo. Gratis inträde där med (förstår ni hur mycket pengar jag tjänar hela tiden?!). Kollade på lejonundar, pandor, leoparder mm.

Hänt lite grejer alltså. Som jag har förstått det så kommer jag inte börja i den nya familjen förrens om en vecka, om så är fallet kanske jag hinner med en liten resa? Återkommer om det.

Här får ni lite bilder (vet inte vad som hände med att alla fick en egen storlek? haha) :


Svenska Ambassaden, DC



Georgetown


på Zoo idag


Söt pandiii


Gorilla unge


Lejon ungar


Alla lejonen


En hungrig tiger


och så jag då!

xoxo


Saturdaaaaaaaaay!

2011-05-07 @ 16:35:58

Godmorgon!

Igår åkte jag och Candy till ett shoppingmall och spenderade några timmar där. Åt även på någon fattig restaurang. Efter det hämtade S upp och och körde Candy till metron och mig hem. Börjar känna mig fett jobbig eftersom hon får köra mig hela tiden, men förhoppningsvis ska jag inte ska stanna här så länge till ;)

Idag blir det ett besök på svenska ambassaden. Den är tydligen känd här, amerikanarna snackar om något vitt rum man går in i och blir lugn och massa avkopplingsgrejer, haha, får se. Sen framåt kvällen ska jag ut med några tjejer. Tror nästan jag gör mig iordning och stannar där i stan tills kvällen och sen möter dem andra. Orkar inte åka fram och tillbaka, tar typ 30 min varje väg.

Ringde förresten upp familjen igårkväll. Någon annan svarade och sa att dem inte var hemma men kom hem idag..så vi får väl se.

xoxo 




Friday I'm in love

2011-05-06 @ 16:44:02
Tja!

Det som är bra med tidsskillnaden är att alla uppdaterat sina statusar och lagt upp nya bilder och klipp på facebook redan till frukost ;)

Igår var jag Jenny och Katha på ett mexiansktställe och firade cinco de may..vad det riktigt var vet jag inte, men mycket mycket folk och mexikanska drinkar som margaria, tequila sunrise mm. Mexikanska hattar och massa småsaker fick man, halsband, öppnare, fanns till och med en livs levande åsna man kunde ta kort med. (lite synd om den som fick stå där med allt ljud och alla människor). Det var en kul men tidig kväll eftersom dem skulle jobba idag och jag kunde få skjuts hem vid 11.

Idag ska jag träffa Candy och göra något. Hon bor bara två metrostationer bort så hon kommer till min så ska vi bestämma något då. Antar att vi tar oss in till dc sen.

Har en matchning med en familj som verkar bra, men allt går segt som vanligt ;)

KRAM

Mexican celebration

2011-05-05 @ 17:04:15

Inget klart på familjefronten men har lite på G.

Nu ska jag ut och springa och sen ta det lugnt. Det någon mexikansk högtid idag den 5 maj, så jag och några tjejer ska ut och ta några drinkar ikväll :)

Hoppas allt är bra med er ♥





Ny familj på G

2011-05-04 @ 16:45:28
Sitta och stirra på min telefon är vad jag ska göra idag!

Pratade med Au pairen till en familj i New York igår. Mamman ska ringa idag!!! BÄST FÖR HENNE ATT HON GÖR DET!! Blir ju sjukt taggad av att få en familj där!!! Och dem verkar jätte bra :D

CALL ME.

MAY 4

2011-05-04 @ 00:41:42
Hej!

Pratade just med en famlj i NY. Dem verkar bra. Får se vad som händer. Dem från igår kom på att dem inte skulle ha någon au pair alls längre.

Idag har jag varit i Bethesda med Linn och hängt. Åt på restaurang, shoppade och åt glass och satt i solen och hade det skönt. Linn har fått en ny familij förresten, 1 timme utanför NY. NICE.


pratat med en familj

2011-05-03 @ 02:12:15

Pratade med en familj som bor här i Maryland innan. Dem verkade bra, en tjej på 7 år bara. Soft. Vi skulle höras imorgon igen så får se vad som händer :)

Hade middag i min Lcc's (ej levande) föräldrars hus ikväll. Hennes syster med man och barnens kusiner och så var där så massa folk och mexikansk mat. Gott. Synd att hon inte har småbarn så jag kan stanna här ;)

Har varit en sväng på banken, tvättat och gått med hunden. Sjukt upptagen dag, eller?? Skulle haft Matilda här och varit arbetslös med som vanligt ;) Imorgon ska jag iallafall till Bethesda med Linn.


Inatt dansade folket utanför vita huset

2011-05-02 @ 16:42:02
Inatt dansade folket utanför vita huset. Tyvärr hade jag ju redan gått och lagt mig innan dem berättade det. Kunde ju sagt att de dödat honom lite tidigare så jag inte missade alla händelser där utanför. Kanske får åka in idag och se om det ännu händer något. Har ju inte så upptagen schema just nu liksom.

Datorn hade sitt egna liv igår så blev inget publiserat inlägg.

Igår åkte jag upp till Wilmington. Mamman och de tre barnen kom och mötte mig. Dem var jätte trevliga. Sen åkte vi rakt ut i skogen, där dem bodde. Inga gatlampor, långt mellan grannarna, nothing. Där vill inte jag bo. Så det fick bli ett NEJ.

Så nu väntar jag på en ny familj igen!