when you get what you want but not what you need

2011-03-31 @ 16:25:14

Hejhej!

Smet över till starbacks så jag kunde gå in på internet medans H har ballet. Vet inte riktigt om jag får det för mamman eller inte, men ser dörren där hon är tvärsöver gatan, så när hon blir kidnappad kan jag ju bara springa över gatan och ta tillbaka henne. Det bästa är att det är två lärare på 5 barn och 2 anställda utanför så jag vet inte riktigt hur någon skull kunna ta henne ändå..






Vet ni vad jag har hittat i mitt rum? en mus. Frågade pappan igår om han kunde hjälpa mig ta bort den men hans svar var "har ni inte möss i sverige?" "DÅSÅ" Sen gick han upp.
Tolkar det som att han inte ville hjälpa mig alltså?

Eh ja, har inte så mycket roligt att säga eftersom jag jobbar hela tiden. Idag började jag 7 och gick upp fem i 7, trött.

Imorgon är det fredag, sköööönt
!!!

Hoppas det är bra med er! ♥

 

 

 


29 Mars

2011-03-29 @ 03:33:05

Denna vecka har H spring break också. Så imorse hade hon ballet i tre timmar sedan har hon varit ledig. Satt utanför hela tiden för mamman trodde hon skulle bli kidnappad annars och sedan har vi lekt med Lego hela eftermiddagen. Fett ont i ryggen av att sitta på golvet böjd haha.

Igår var jag i Silver Spring med Linn och Laura. Vi shoppade, fikade och gick runt och kollade. Sedan övningskörde jag i 1,5 timme. Gick as bra, läraren tyckte jag körde perfekt!
Fast eventuellt tar jag en lektion till om några veckor ändå och kör på motorvägen med honom.

Kan vänta lite med det dock eftersom jag knappt får röra bilen nu ändå. Och om jag kör är det på typ 30-70 km/h vägar.

Mamman har ÄNTILGEN beställt en garderob eller något liknande till mig! Hon skulle visa den igår men då funkade inte internet, men bara jag har någonstans att göra av mina kläde rblir jag glad.

Har kommit på en ny taktik att få bort leksakerna i mitt rum också. Kollar vad det finns för leksaker i mitt rum så säger jag till H och G, "guuuuuuuuuud vad kul det hade varit att leka med *****", och då säger dem "vi har det i källaren!!" Så tar jag upp det och vi leker med det så låter man det vara där uppe. Tillslut om hundra år kanske allt är borta..

Nu ska jag sova strax,

GOD NATT ♥


Cherry blossom festival

2011-03-27 @ 16:09:00
Igår hängde jag med Linns värdfamilj. Först åkte vi till Chinatown och åt på en fin restaurang. Linns mamma bjöd! Sen åkte vi in till stan och kollade på Cherry Blossom Festival. Alltså massa vita och rosa träd som blommade och jätte mycket folk och jippon.

Senare på kvällen åkte hennes familj hem och jag och Linn gick på bio. Gick ingen bra film, så såg en barnfilm, Ringo. Kanske inte bäst i världen men lite rolig var den ändå.

Idag ska vi träffa en tjej som heter Laura som var samtidigt i NY!


Linn och hennes värdfamlij, 7-årig tjej, 9-årig kille, singelmamma.























Oh my god...-ness

2011-03-26 @ 15:51:45

Visste ni att oh my god är ett svär ord? Trodde det var typ herregud, men neej oh my godness måste man säga ;)

Igår kväll slog jag mig fri och åt på restaurang med Linn :)

Dock är mina värdföräldrar as sura på mig för att jag frågade om jag kunde sluta halv sju (och dem sa JA!) men tydligen skulle jag väntat på den andra nannyn till åtta. Har jobbat 50h denna vecka så hade kunnat vara ledig HELA gårdagen om jag ville! Väntade tills dem åkte i morse och gick upp så jag slapp träffa dem.

Idag ska jag in till dc och kolla på cherryblossom festival!


Mitt inte så najsiga rum

2011-03-26 @ 07:00:00

Hoppas på rensning, städning och om möblering i mitt rum i helgen!


Min säng som är det enda fina i rummet


Leksaker överallt! Hittade en fin spegel i garaget som jag tog in, hoppas jag kan använda den ;)


Dörren in till min mini toa


Kan skymta en maskin att springa på där under! Allt som är i lådor försökte jag städa upp lite men blev typ ingen skillnad..


Fräsh trappa och golv är det också.

                                                   
Extreme home- makover, JA TACK!


Fredag!

2011-03-25 @ 17:45:22

Äntligen fredag! Ikväll ska jag träffa Linn. Hoppas det inte blir för sent, men eftersom jag redan jobbat mer än 45h denna vecka borde det inte blir det..

Igår eftermiddag lekte jag med H. G hade lärare hemma ända till 8.30. Kl 9 la jag dem. Mamman sa bara hej till mig, läraren och barnen och gick till sitt rum tills dem skulle sova, då kom hon ut och sa godnatt till dem. Lite konstigt ja.

Jag och H lekte iallafall konsert och hon var Lady Gaga med solglasögon och utklädd. haha sjukt söt.



denna vackra blomma gjorde hon till mig i skolan igår!


Vår i Washington DC

2011-03-24 @ 18:28:26

Här får ni se lite fina bilder från förra helgen!


Utanför vita huset



Washington monument



Utanför Capitol


Finaste rosa träden!



Picknick med andra Au pairer



Vädret var jätte fint, 20 grader varmt!



Linn, som också är svensk, och jag



En från Tyskland och en från Sydafrika



Obamas gata


 


och så utanför Capitol igen,

Väldigt fint är det här i Washington iallafall! Eller hur? :)


Messymessy

2011-03-24 @ 17:42:00
Hejhej!

Blir dålig uppdatering här eftersom jag har fullt upp. Denna vecka har H springbreak. I måndags och tisdags hade hon ballet hela förmiddagarna. Jag var tvungen att sitta utanför hela tiden (hennes mamma tror att hon blir kidnappad annars..) Sen tog jag hand om henne tills sju på kvällen när min kontakt person kom på möte.

Hon, Susan, pratade med mig och värdföräldrarna om allt och gjorde väldigt klart hur mycket man får jobba och så. Dem verkar dock inte ha lyssnat.   

På tisdagen hade jag H hela eftermiddagen men sen fick jag faktiskt TVÅ timmars paus. WOW. Bara 12 timmars jobb den dagen! Gick en promenad men Linn hela tiden runt om i kvarteret.

Igår gick H i skolan fast hon har lov. Brodern skulle på terapi på sjukhuset och sedan köras till skolan. Så lagom tills han var i skolan var det dags att hämta H igen. Fick en och en halv timmes paus på dagen eftersom den andra nannyn hämtade henne. På den tiden skypade jag med mamma och gick en promenad med några grannar som också är au pairer. 

Idag var typ värsta dagen. Barnen gick upp 7 och mamman kom och sa att vi måste åka om 7.15! Såklart var inte barnen klara så snabbt så mamman börjar skrika på dem och dem börjar gråta och det blir värsta grejen av allt. G skulle på terapi, sa hans mamma, så åkte till sjukhuset med honom. Väl där säger dem att det inte alls var någon terapi idag och hans mamma blivit informerad flera gånger.

Ringer och pratar med henne. Hon säger att han måste klippas. Hon känner någon i Virginiga som kan klippa honom, men vet inte addressen. Åker hem och letar upp addressen (20 min hem igen). G får äta lite frukost i farten. Åker mot Virginiga. 30 min senare (när vi har ca 5 min kvar) ringer mamman och säger att frissan inte hade någon tid idag. Vi vänder och åker mot G's skola vilken ligger på helt andra sidan staden. Så tillbaka 30 min sedan 35 min till hans skola. Lämna honom sedan hem 40 min..
Ätit lunch och tvättat och ska hämta G igen om 1 timme. 

Blir trött på mamman som inte har koll på något så att vi får åka fram och tillbaka och runt och överallt. Hon ändrar sig om allt hela tiden också. Ena sekunden får jag inte köra, sen får jag, sen ska jag ta körlektioner, sen vet hon inte om jag har försäkring, sen ska hon fixa det och det. Sen när man går och lägger sig säger hon att jag börjar en tid och vi åker en sen gäller något helt annat på morgonen. Förvirrad mamma till 100%.

Men barnen är världens sötast och snällaste och snart är det bröllop och två florida resor. Så ska testa ett tag till sen får vi se om jag orkar vara med världens trassligaste familj längre.



19 Mars 2011

2011-03-20 @ 00:12:03

Hejhej! Nu är jag hemma från City igen. Linns värdmamma körde in oss till George Town och där gick vi runt och kollade och sedan vidare till monumenten bl a Vita huset! Efter det åt vi på en mysig restaurang och gick i lite butiker och kollade :) Bilder på det får ni en annan dag!

Istället kan ni äntligen få se lite bilder från Au pair skolan i New york!



Här hade vi våra lektioner


Utskikten från skolan


Maten, inte as god men funkade.


En dag hade vi "sing-a-long" och alla sjöng en barnvisa på scenen från sitt land. Svenskarna sjöng smågrodorna. Här vet jag inte vilket land det är riktigt men dem gör en liten pjäs om en värmamma (killen) och Au pairen (tjejen) Rosa väskan ska föreställa en hund..


Boken vi jobbade i



Fast böcker var inte så kul, så fick träna på att pyssla mm också :)


Jag och Candy som också bor i DC nu, jag har skolans tröja på mig..


Susanne och jag


Redovisning om barns utveckling, tror detta är om 6-7 åringarna


En polis kom och berättade om säkerhet och regler i USA. Isabelle fick hjälpa till och blev fast kedjad mm

 



Bussen mot New York City!

Bilder därifrån får ni en annan dag. Eftersom min dator är i lekrummet har jag två barn hängande runt mig som inte förstår varför jag inte vill leka med dem och en hund som hoppar överallt, så ska ta undan datorn nu innan den blir mosad:P


Puss&Kram


21st birthday!

2011-03-19 @ 14:08:32
wohoo inget mer drickande på frisörsalonger och lesbiska spa kvällar som det blev sist i usa haha!

Suger lite

2011-03-18 @ 15:22:55
Inte rolig dag igår..

Så här skrev mamman att torsdagens schema skulle se ut:



Så här såg det ut:

06:30 frukost till barnen
07:00 klä på dem och fixa
07:30 Åka till skolan med H
8:00 (skulle det varit men myckte trafik så kom 8:20) Sjukhuset med G
10:30 G till skolan
11:30 hemma igen
13:00 städat köket och tvättar

15:00 hämta G
15:40 hemma, G har lärare hemma
Tvättar klart

17:30 hämta H
18:00 Laga mat till barnen
18:20 G's andra lärare kommer och undervisar honom till 20:30
Plockar undan alla mat grejer och städa upp
18:40 leka med H
20:30 Pyjamas på barnen
21:00 barnen sover.

Är det här ca 5 timmar? Sen får man jobba max 10 h per dag, på gränsen där. Ringde och pratade med min kontakt person på CC innan ska på möte med henne på måndag.


St Patricks day

2011-03-17 @ 19:10:16
Idag var jag med på sjukhuset med pojken. Han går dit och tränar talet två gånger i veckan. Åkte dit med mamman sen kom nannyn så åkte vi med honom till skolan. Börjar kännas onödigt att bara åka med i bilen och inte köra men mamman är inte säker på att mitt internationella körkort räcker så "en dag" ska vi åka till någon trafik grej för hon ska fändå fixa nytt körkort också. 

Mamman är typ världens mest stressade för övrigt. Springer runt runt och ut och in ur bilen för hon glömmer grejer hela tiden haha.  

Sitter och chillar just nu, är sjukt fint väder ute så ska nog gå ut en sväng och kolla in kvarteret innan vi ska hämta G igen. Hans skola är 40 min bort, fett jobbigt att åka dit hela tiden ;)

Idag är det St patricks day och alla är grönklädda. Kom dock på att jag inte har med mig en enda grön tröja! Men ska ändå inte göra något speciellt idag, ska nog istället kolla på paraden i stan på lördag! Om vi lyckas hitta dit vill säga.. ;)





Dag 5 i Washington

2011-03-16 @ 22:58:50

Hejhej!

Har ännu inte trådlöst internet men har iallafall en sladd så jag kan komma in. Bättre än inget!

Här får ni lite info om vad ni missat:


Kom i Fredags och då åkte vi direkt till H's skola för att kolla på hennes museum kväll. Vi kramades och hon sa ”you look so pretty tonight”. Hon är världens sötaste och rolig att leka med.
Temat på museum kvällen var Europa så fick äta Europeisk mat..kanske inte vad jag förväntat mig första dagen ;) 

Efter det åkte vi hem till familjen och träffade pojken G. Han har talsvårigheter vilket jag visste om, men sen hänger han inte riktigt med på allt som händer och så man måste vinka lite framför hans ansikte för att få uppmärksamhet. Det hade mamman inte riktigt gjort klart för mig. Inte för att det spelar så stor roll, han är lätt och snäll men känns som att han är några år yngre än H. 

Iallafall, jag fick lite rund visning när vi kom hem och fick välja rum, tog det i källaren, så blir det lite mer privat. Måste dock fixas lite för är så mycket leksaker överallt men finns tv och dvd och säng där nu.  

På lördagen var det gymnastik för båda barnen sedan skridskor för H. Efter skridskoskolan åkte jag hon lite ihop tillsammans.

Det är mycket folk som jobbar i det här huset. Två nannys, två lärare hemma, städerska, byggare, och arkitekter, sen jag då. Ska gå med en nanny de första två veckorna och lära mig sen ska hon bara jobba lite då och då och den andra nannyn ska jobba helger. Så helger får jag ledigt.

På söndagen var det ballet och stepp för H. Jag, nannyn och mamman åkte med. Nannyn knöt H’s skor, bar hennes väska och gjorde allt medan mamman bara stod bredvid. Konstigt.  

På dagarna ska jag lämna G på skolan, vilket jag gjort i tre dagar med den andra nannyn nu och sen hämta honom på eftermiddagen. På dagen ska jag fixa lite hemma sen är jag ledig till han ska hämtas. Då kör jag bara hem G och sen ska han läsa med läraren i x antal timmar. H hämtar jag vid halv sex och tar hand om henne till hon ska sova vid nio. Ska alltså ta hand om dem på kvällen fast föräldrarna är hemma! Det känns jätte konstigt, vet typ inte när jag jobbar och när jag kan sitta och chilla.  

Så jag börjar 7 och slutar 9 men har några timmar fritt mitt på dagen. Dock måste jag vara hemma när lärarna är där, fast kan sitta i mitt rum om jag vill.

I helgen ska jag in till city med en annan au pair. Ska bli kul! Hon är också ledig mitt på dagen så då kan vi hänga och hitta på roliga saker sen när man kommit in i det :)

Hoppas allt är bra med er! ♥

 (jag gjorde radavstånd men datorn krånglar, så sorry om några får läsa allt i ett stycke :P )


Washington

2011-03-16 @ 00:36:33
Jag lever allt är bra, men har inget internet, mer update en annan dag! ♥


frida världens bästa kusin om New York City:
Hittade dem dig eller står du kvar utanför mallet?

Svar: JA JAG BLEV HÄMTAD :D

New York City

2011-03-11 @ 05:33:27
Kul att komma till NY city igen!! Vi akte ratt mycket buss. Guiden var jatte bra och beratta grejer om varje hus och plats typ, dar bor den kandisen, dar spelades den filmen in mm. Jatte kul!! Var aven uppe i Rockefeller center men det borjade renga och blev dimmigt sa kunde inte se sa langt. Nu har vi nyss kommit hem och ar helt genomblota, men det var det vart!! haha

Imorgon ska jag till min vardfamilj, dem ska hamta mig utanfor ett mall som tydligen ar jaaaaaatte stort sa hon har skickat tre mail idag och fragat pa vilken sida jag kommer, jag fick fraga lararna och nu trodde hon att hon visste, haha hoppas hon hittar mig imorgon!!

Godnatt ♥

Never shake a baby

2011-03-10 @ 02:27:49
Hejhej!

Idag har vi hallit pa att lara oss om sakerhet med barn, typ att man inte ska skaka en baby och sant, ratt sjalvklara grejer men de maste val ga igenom allt. Sen har vi hallit pa att klippa och klistra och pyssla, sjungit sanger fran vara egna lander mm. Ratt chill haha, men laaang dag, fran 8 pa morgonen - 8 pa kvallen. Kanns som man ar pa kollo typ! Massa skona manniskor har som man kan halsa pa runt i Usa sen :)

Min laptop far ingen teckning har inne sa anvander skolans dator just nu. Ska bara vanta pa att min vardmamma ska ringa vid halv sen ska jag ivag till supermarket och kolla om de har nagot gott. Maten har suger! haha

Imorgon ska vi in till NY city, ser fram emot det!

Hoppas allt ar bra dar hemma ♥

Au pair school - New York

2011-03-09 @ 03:40:25

Hejhej!

Redan gick bra och jag har nu gått första dagen i skolan. Sjukt trött men har ändå varit en rolig dag. Känns som att jag ska föda ett eget barn typ haha. Min dator dör om 1 sek så ni får nöja er med detta! Allt bra iallafall :)

Kan bara inte ringa min värdfamilj, funkar inte, men har mailat dem skolans nummer nu så hoppas dem hör av sig, så de vet när jag kommer på fredag ;)

Kram


NEW YORK

2011-03-07 @ 13:00:00

NEW YORK HERE I COME!!


MOT NEW YORK

2011-03-07 @ 09:11:30

WHOHO NU ÅKER JAG SNART TILL GBG SEN NEEW YOOOOORK!!! :D


Taggar som fan men saknar redan

2011-03-06 @ 23:38:07

Taggar som fan men saknar redan alla man sagt hej då till!! I LOVE YOU♥

Packat och packat, packat om och tagit ur grejer, till sllut har jag en väska med bara 2 kg övervikt och lite extra handbagage, men det är nästan rätt iallafall!!

Helgen var jätte trevlig med dem bästa brudarna, hemgjord pizza (som var fel på, så stog inte att man skulle ha mjölk i, men alla älskar smulpizza? ;) ) Efterrätt, dans lekar oskars mm. Hade skit KULl!!

Nu ska jag sova innan jag deckar framför datorn..

IMORGON FLYTTAR JAG TILL USA!!!! HUR SJUKT ÄR INTE DET?! :D


NI ÄR BÄST ♥

2011-03-06 @ 08:43:53

TACK FÖR IGÅR OCH TACK FÖR PRESENTERNA!




någon hade kladdat lite på fönstret ;)








finaste posen!! ;)



fönstertittaren




FAN VAD JAG KOMMER SAKNA ER!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Bada

2011-03-04 @ 23:49:56
Haha, vi bestämde oss för Halmstad äventyrsbad. Tog även med Malin dit så hon fick leka av sig med oss. Rutchkanorna mm var kanske inte liiika roliga som för några år sen, men jaccuzzin var skön som aldrig förr!



3 dagar!

2011-03-04 @ 13:33:23

Nu är väskan nästan färdigpackad. Behövs bara ta UT några kilon så är det klart!
Hoppade in och jobbade en sista förmiddag på Bildepån idag. Får man lite pengar sen i April också :)

Nu ska jag iväg och göra något med Matilda, frågan är bara vad?


TRE DAGAR KVAR!


Till Salu - BILLIGTBILLIGT

2011-03-04 @ 07:00:00

Köpte dessa skor i somras, men kan typ inte gå i dem så har aldrig använt dem. Strl 38.

Någon som vill köpa?







4 dagar kvar och jag håller på att packa..

2011-03-03 @ 19:08:01
4 dagar kvar och jag håller på att packa! Tror nog jag ska få i allt i en väska, så mycket skönare att bara behöva släpa på EN. Kan ju köpa nya grejer där också :)



SNART ÄR JAG DÄR, PÅ AU PAIR SKOLAN I NEW YORK!



NY DESIGN

2011-03-03 @ 15:43:23

WHOHO ÄNTLIGEN NY SNYGG DESIGN!!


It's not right it's not wrong, it's just different.

2011-03-03 @ 10:10:49



Igår kväll var jag på online möte med Cultural Care. Alla som snart ska åka som au pair var med och kunde ställa frågor och berätta hur dem kände mm.

Hon som höll i mötet berättade lite grejer. Typ som att det kostar 40 000 per natt att ligga på sjukhus i usa utan försäkring, galet!

och att i Sverige går barn och knackar på och säger hej ska vi leka. I USA arragerar man playdates men start och stopp tid. 

- It's not right it's not wrong, it's just different.



Haha, här är lite grejer som kom upp när vi diskuterade vad man kommer sakna;

mamma och pappa, vänner och familj, OC på eftermiddagarna, maten, godiset, mina husdjur, Tryggheten i sverige, ahlgrens bilar, jobbet, skolan, svenskar, knäckebröd, mammas köttfärssås, midsommar, prata svenska, min säng, mina skor, mina väskor, svenska modet, mina kläder, allt som inte kommer få plats i min usa-väska, köttbullar, arlas mjölk, marabou, svensk jul.




Frukost på EH

2011-03-02 @ 10:20:48

Favorit frukosten på espresso house med mallan snart!
GOTT!



Rosa bagage lappar

2011-03-01 @ 13:00:00

Nu är det bara 6 dagar tills jag åker! Fick hem lite nya papper från CC igår, bland annat försäkringskort och rosa bagage lappar! Hur söta?





Tog Erika försäkring med Sporttillägg. Sporttillägget är egentligen bara för extremsporter vilket jag förmodligen inte kommer syssla med, men bäst att ta det ifall jag t ex vill surfa något där borta.


1 Mars 2011

2011-03-01 @ 10:32:50

Godmorgon!

Tandläkaren gick bra förutom att det kändes onödigt att lägga 500:- på att någon skulle säga att allt såg bra ut. Jaja, nu behöver jag inte gå dit på 1,5 år iallafall! 

Idag blir det ärenden på stan bl a växla pengar, kopiera papper och fortsätta packa.

Här kommer lite bilder från i söndags när mina kusiner och moster var här och firade min födelsedag i förskott (man får ju passa på innan man åker). Fick pengar och ett jätte fint linne :)