Orkanvakan'11

2011-08-30 @ 12:59:02

Orkanen Irene kom på lördagen. Alla var hyper och tv'n visadeuppdateringar från den hela dagen. Jag åkte till Emelie för att ha en sleepover med henne och Lousie vid 12 på dagen. Hade med ficklampa och vatten. Vi åt hos henne och tog några glas vin. Regnet öste och det blåste. Men jag som hade förväntat mig träd komma flygande tyckte inte det var så mycket farligare än en vanlig storm?

Efter några till glas vin var vi uttråkade av att sitta hemma och ha orkanvaka så blev upphämtade av några amerikanska killar. Åkte på orkanvaka-fest med dem. Problemet sen var ju bara att vi inte kunde komma hem pga stormen. Så vi festade tills morgonen kom och det var lungt och ljust igen. Tydligen gick strömmen överallt men i huset vi var fanns det generator så vi klarade oss fint.  

Morgonen efter när vi åker hem ser vi grenar på vägarna och nedfallna träd. Lika bra att vi var uppe, ingen hade kunnat sova av ovädret ändå.

Nu hoppas jag denna vecka går snabbt för jag taggar CHICAGO i helgen!

xoxo


Wish us good luck.

2011-08-27 @ 06:03:40

Kan inte neka till den där Irene freaks me out. Vi hörs efter helgen!!


A drop in the ocean

2011-08-25 @ 20:35:36

Har varit en ganska lugn vecka. Träffat kompisar, varit på starbucksmöte med 20 andra tjejer och 2 killar, chillat hemma, tränat och planerat September. Än så länge väntar Chicago och Niagara fallen nästa månad! :)

Ikväll ska vi äta på IKEA. Svensk mat, kan inte vänta tills det blir kväll!!
Hade även planerat helgen..men bort med alla planerna! En orkan är på väg hit och man ska stanna inne. Suger ju lite..eller aa ganska mycket.  Orka orkan och jordbävning samma vecka?


Jordbävning.

2011-08-24 @ 05:25:50
En kraftig jordbävning som mätte upp till 5.9 skakade idag om oss här i Washington dc area ända upp till New York.

Jag var hos frissan med killarna den ena mitt i en klippning när allt började skaka. Jag stog där i vad som kändes som en evighet och kollade mig runt omkring när tavlor och speglar började ramla ner. Någon skrek att vi måste evakueras och alla sprang ut på gatan. Där stog vi sen en i kanske 15 min tills vi var säkra på att allt var över. 

Hände alltså inte så mycket mer än att grejer ramlade ner från väggarna men var ändå läskigt att hela jorden skakade.  

Mina båda värdföräldrar ringde så fort telefonnätet funkade igen och kom sedan hem tidigt. Dem hade också blivit evakuerade.

Åkte hem och plockade upp var som fallit i mitt rum och kollade till hundarna som ännu sprang runt i cirklar och skällde och sen kunde jag åka.

Det positiva var alltså att jag fick sluta tidigt idag!

..och btw vi gick tillbaka in och klippte klart killens hår så hans frisyr är inte sne alltså.

Världens bästa mormor! ♥

2011-08-22 @ 05:10:26


Jag älskar dig!


Drive-in!

2011-08-20 @ 20:10:01
Igår åkte vi först till CVS (apoteket typ). Vi köpte vi mat. Vi tog ut pengar. Vi kollade på bio. Vi köpte snacks till bion. Allt utan att lämna bilen. Hur amerikanskt kändes inte det liksom? 

Drive-in movie theatern i Baltimore var häftig. Vi såg två dåliga filmer och sedan Change up som var riktigt bra. Tog en halvtimme innan vi fatta hur man satte på radion utan att använda batteri, en stund hur man stängde av alla lysen och varför vår ruta immade igen och inte det andras fattade vi nog aldrig. Backade upp istället och satt i bakluckan och kolla. Varm och skön sommar kväll.

När vi skulle åka och alla skulle backa ut utan lysen skrapade vi såklart upp en annan bil. I den satt några killar i vår ålder som mest tyckte det var kul så var lungt ändå.

Vid 5 på morgonen var vi tillbaka i DC.
    
I wanna go

2011-08-16 @ 18:31:24
Poolpartyt var rätt nice. Ballonger, stora skyltar, två jätte tårtor som såklart var special designade. Jag, Merita och Olivia stekte i solen och badade. Ungarna hoppade runt i vattnet med tårta över hela sig och de vuxna stog i mitten och pratade. 1-åringen fick så sjukt många stora presenter men ingen öppnade dem utan tog bara hem alla inslagna. Sjöng iallafall happybirthday och blåste ut ljuset.

Senare på kvällen åkte jag och Merita till ett avskedparty. 30 pers och lägerel och grillande av marsmallows i mörkret på en av tjejernas stora tomt uppe i Potomac. Husen där är inte små alltså!! 

Igår vad jag ledig på dagen. Mina killar jobbar med sina "boysscout" på ett tivoli. Körde dem dit vid 8 sen åkte jag och fikade med Jenny som jag inte sett på 2 månader. Efter det åkte jag och Merita till Haircuttery och fixade håret.
 


Idag är jag också ledig men måste vara hemma för att några håller på och fixar trädgården. Så amerikanskt att ha någon här hela tiden. Är det inte köket så är det diskmaskin till tvättmaskin till att städa huset till trädgården till att vänta på ett paket. Alltid är det någon som är på väg hit.


Poolparty

2011-08-14 @ 18:34:07
Gardagen var sa sjukt kul!!

Tog en promenad imorse och hamtade bilen downtown. For ja, det ar ju USA, sa bilen maste man ju ha overallt.

Ska nu ivag pa poolpartyt med slakten+60 andra. Det ar for att kusinen fyllt 1 ar. Kul att han som fyller 1 har storre kalas an jag nagonsin haft? haha. Har hyrt in badvakter sa inte foraldrarna behover kolla barnen och au pairerna har nagot att titta pa. Bara fordelar med dem. Let's Go!


Saturday night.

2011-08-13 @ 19:16:00

Yes slapp jobba ikväll!! Skulle hämta killarna vid tio egentligen men nu behövde jag inte det längre. Först avskedsparty kl 5 och sedan birthday party kl 11 :DOcean City, MD.


Sleepover

2011-08-13 @ 02:40:29


Ar pa sleepover hos Merita. Hanger i vara PJ's, bakar brownies och lyssnar pa gamla favorit sanger!


11-08-12

2011-08-12 @ 04:25:26
Igår åkte vi till flygplatsen för att möta upp de amerikanska soldaterna. Hela vfamiljen+kusinernas familj+mormor och morfar och alla var där. Vi skulle möte upp kusinernas mamma som varit i Afganistan i 4 månader. Var där vid kl 6 och vid kl 8 kom hon ut. Seg väntan. Kul att se ändå, kom 300 soldater. Stog massa folk och vänta, skyltar överallt. Frugor och män som kastade sig på sina partners och barn som sprang fram till sina föräldrar. Folket hade ringklockar och alla applåderade när dem kom ut. 

Vissa kom ut hela och fina, andra hade nog sett lite för mycket.

Här sprang den 7-åriga tjejen och pappan fram och grät och kramades. Den 1-åriga bebisen var däremot ganska förvirrad vem det var som kom och ville inte släppa taget om sin au pair.

Idag har jag och lillkillen varit vid poolen. Var skönt som vanligt. På kvällen åkte vi till något tivoli som kommit till stan som killarna genom deras "boys-scout" ska hjälpa till på. Dem jobbade på fältet och jag satt i bilen och läste "the help"  under tiden.

Blir en helg här. Ska på sleepover imorgon sen jobba lite på lördag och sen på söndag är det poolparty med vsläkten. Dem har hyrt en pool bara för oss.
 


Den jäääätte stora skylten utanför deras hus :P


Ocean City.

2011-08-10 @ 05:35:14

Helgen var bra i Ocean City. Roadtrip, solande, badande, tivoli, sovandes i bilen. Ja var kul!

På söndagen kom det dock regn så åkte hem rätt tidigt. Hann med en sväng till gymmet på kvällen.

Idag har jag jobbat. Gick bra, åkte till mallet med killarna och shoppade. Dem behövde lite nya skor och strumpor inför skolstarten. Mycket roligare än så får man inte när det är skoluniform som gäller!

På kvällen grillade vi. Äter typ stek varje dag nu för tiden. Hoppas det bara är under en liten period. Dem grillar iallafall mina ordentligt. Själva sitter dem där och låter blodet droppa. EW!

Nu kom jag precis hem från Starbucks. Hade en trevlig kväll där med ett 20-tal andra au pairer. Mötte 3 kill au pairer. Typ rekord ;)

Lite bilder från helgen: I just have this problem when i want to go everywhere.

2011-08-06 @ 06:22:03


Ännu en weekend på beachen. Ocean City väntar!

Passar på att ta lite stränder längst med östkusten nu medans det är för stekigt att ens tänka på att glida runt inne i en stad. Förra helgen var det i New Jersey, denna i Delaware. Förra helgen på hotell. Denna i bilen.


This one's for you and me, living out our dreams

2011-08-06 @ 02:19:00
Började dagen med att köra igenom hela DC till Pentagon. Efter ca 50 minuter var vi där. Är rätt kul att köra dit på dem 10-filiga vägarna måste jag säga. Jag och killarna hämtade upp pappan som jobbar där, i Pentagon, och åkte vidare och åt lunch. Efter det kollade killarna sin syn på en militärbas där borta.

Eftersom min värdpappa är militär gör vi allt på baserna från att klippa håret, handla mat till att gå till doktorn. Killarna har militär I.D och kan göra typ allt där inne. Jag som kommer där med mitt svenska ID får massa frågor när vi åker in och får inte köpa så mycket som ett tuggummi paket. Känns sorligt att säga att min 10-åring köper ut till mig..haha.
Nu ska jag på lite avsked för Laura (mitten) som avslutar sitt år imorgon och börjar sin resemånad! 

Crazy, Stupid, Love.

2011-08-04 @ 20:10:00


På bion igår. Filmen var rolig och vi var ett stort skönt gäng som gick dit :)


"The world is a book and those who do not travel read only one page"

2011-08-04 @ 17:04:56

Atlantic City.

Jag & Emelie på Boardwalken


Candy & Emelie


Alla kända hotell från Las Vegas fanns där, Ceasar och Ballys ser ni här.
Frukost på beachen.

Kanel och babyolja så blir man brun ;)Atlantic City

2011-08-03 @ 05:10:58
Hej!

Atlantic City var så nice! Såg ut som ett litet Las Vegas med massa stora hotell med Casion och limosiner. Vi var mest på stranden och stekte och badade. Jätte härligt! Tog 3,5 timmar upp så var väldigt smidigt. Vägen hem på söndagkvällen var däremot ett skämt med trafiken..tog nästan 7 timmar!! Hade typ gått snabbare att gå. Min vfamilj hann ringa 3 gånger och fråga om allt var okej ;)

Kommer inga bilder just nu. Håller på att försöka uppdatera mitt virusprogram som inte vill jobba med mig. Orkar inte få virus (!!!!!!!!!) men har försökt hela dagen så får väl stänga av och hoppas att dem håller sig borta ;)

GODNATT ♥