Halloween

2009-10-31 @ 17:42:27

Glad Haloween på er! :D

Vaknade nyss, idag verkar det vara en riktigt varm och skön dag! Ingen tvekan om att vi ska till stranden frågan är bara om vi ska stanna här i Huntingtonbeach eller åka till Newportbeach. Spelar ingen roll för mig, bara jag får sooooool :)

Igår kväll blev det scrubble på båda Svenska och Engelska. Konstigt nog gick det bra på Engelska.
Hoppas bara inte det blir en scrubble kväll i kväll, vi vill festa!
Får väl gå runt och leta fest idag eller något. Suck. Måste de ha 21 års gräns?!

Imorgon blir det surfinglektion för mig och Molly. Halv nio på morgonen. Tydligen ställer man om klockan här imorgon så jag hoppas vi och läraren kommer i tid ;)

Nu blir det frukost!


Vad gör ni idag på Halloween?


Princess, Minni och Lucy efter Frisören.

2009-10-30 @ 21:23:55


Säg hej till Princess, Minni och Lucy.

De kom precis hem från hundfrisören och blev så söta!


Min moster kom hem med dem i vagnen


Fullt


Princess och de andra fick söta tofsar och rosetter i Halloween färger









De är Malteser och allergihundar (man kan inte vara allergisk mot dem), vill ha dem med mig hem! så himla mysiga och söta! Måste iallafall köpa en rosa vagn till min hund hemma! :D

Gillar ni hundvagnar?


Torsdag

2009-10-30 @ 04:25:43

Nu är min kusin som annars bor i Las Vegas här och vi ska grilla och äta snart :)

Jag strök (!!) lite imorse medan Matilda och Malin tog lite extra sömn. Fick pengar av min moster för att göra det, så vf inte tänkte jag, men det var jobbigt och tog lååång tid. Blev lite mat efter det sedan en sväng med Lucy innan vi skulle göra uppdraget; hämta emmas handduk som ramlat över till grannes tomt. Matilda fick göra ett fint och smidigt (?) hopp över staketet.

Efter det tog vi oss vidare till main street och jag köpte tröjorna,vi bokade surfinglektion, gick till starbucks och sedan satt ute och solade oss lite.



vårt hus


Min kofta
BILLABONG

Mitt linne, som inte låg rakt när kortet togs ;)
BILLABONG


Missade bussen

2009-10-29 @ 16:08:45


Nu sitter jag och chattar med Billy istället för att sitta på bussen, och det är ju mycket bättre i och för sig ;)

När vi stog på andra sidan gatan och precis skulle gå över körde bussen utan oss. Var alltså typ tio sekunder sena idag.
Men ganska skönt att komma in ändå. Idag är det bara tretton grader ute!
Hoppas det blir varmare sen. Är sugen på en sol och bad dag. Annars blir det väl bara att gå och handla min två tröjor jag hittade igår bara.

hörs senare! kram


091028

2009-10-29 @ 03:37:54

Onsdag=städerskorna kommer. Härligt att komma hem och allt är rent och iordning plockat :)
Minuset idag var bara att när vi kom hem, och var aaas hungriga, var de ännu kvar och höll på att städa nedervåningen där köket är. Så det blev en väntan på två lååånga timmar innan vi kunde äta vår kära tacos. 

Har blåst as kallt idag så höll oss borta från stranden och kollade in lite nya affärer. Hittade två tröjor men hade inte med mitt kort så det får vänta tills imorgon.

Efter denna kalla dag var vi tvungna att värma upp oss i Jacuzzin. Kom just upp därifrån och nu väntar jag på att Matilda ska bli klar i duschen så jag kan få komma in. Men det går inte alltid så snabbt för henne.
  
Lite av shoppingen på Fashion Island igår;


Linne, Forever 21









































KLänning, Forever 21









































Linne, Victoria Secret


Fashion Island

2009-10-28 @ 05:48:57
Ingen uppdatering igår, bloggen hade ju tydligen någon reperationstid eller något så kunde inte logga in på kvällen.

Igår var vi på stranden och stekte, jag tror till och med att jag börjar bli lite brun! :O

Dagen har varit rolig men blev lite jobbigt i slutet. I skolan idag satt vi och lekte hänga gubbe med varandra medan läraren gick samma uppgifter som de senaste lektionerna. Men lärde mig faktiskt några nya ord.

Klockan ett satt vi på bussen till Fashion Island. Ett av mina favorit shoppingställen. Blev en hel del provande och en del shopping. Efter fem timmar orkade vi inte mer och gick och satte oss på en Kina restaurang för lite kvällsmat.

Sen tänkte vi ta bussen hem. Men så tänkte tydligen inte bussen. Den körde bara förbi oss. Bussj**el. tänkte vi. Tills vi läste på skylten : out of service. Hur kan en busshållsplats vara "out of service"?!?
Matilda som inte hade en av sina ljusa stunder säger då "jaha men den har jag sett hela tiden, trodde den var avstängd till Greenville och dit ska vi ju inte" Hon hade fel om man säger så.

Sedan följde en halvtimme av premenerande i mörkret, jag var livrädd för att bli mördad av någon i buskarna och Matilda för att bli påkörd av en rattfyllerist. Molly var nog mest kall. (bara 15 grader ute på kvällen..)
Vid just vår busshållsplats var lampan trasig så stog i mörkret i ännu en halvtimme och försökte visa våra vita tröjor och vifta med våra gula påsar för att busschaffören inte skulle köra förbi oss igen.

Nu är vi iallfall hemma. Bussen hämtade oss tillslut. Är glad för det. Ska kolla lite TV nu, lägger upp bilder imorgon!

Kram Emma.





Måndag

2009-10-26 @ 15:35:16
Då var det måndag och skolan igen. Är inte super taggade direkt. Har inte jätte mycket planer denna vecka men tror det blir surfinglektion och Shopping på stora Fasion Island i Newport beach.















skolan<3


Sea World

2009-10-26 @ 04:29:53
En rolig dag på Sea World i San Diego. Var på massor av shower och kollade på hur många olika vatten djur som helst. Alltifrån fiskar och grodor till Isbjörnar. Var även en show med hundar, katter och fåglar. Var kul att se hur man kan träna upp alla sorters djur!
Kollade också på en film som var 4D. (den fjärde var riktigt vatten, bubblor, vindar mm på oss). Tyckte dock inte det var jätte bra. Gillade bättre djuren.  


Shamun - den bästa showen tyckte jag


Shamun



Tyckte dock lite synd om vissa djur, typ björnarna. Såg så instängda ut trots stor burar. Hemskt att dem blivit tillfånga tagna för att vara en turistattraktion. Fast, som sagt så tyckte jag att det var kul att se dom:P 



.
Igår kväll hade vi tråkigt inne så gick en sväng till Starbucks och satt där i några timmar. Var ett helt okej sätt att tillbringa en lördagkväll ändå. 

Mötte två killar som frågade oss om något bra öl ställe och sedan började vi snacka lite. Tydligen tyckte det att vi såg ut som fjortonåringar med Marijuana på oss? Det var iallafall vad dem trodde och frågade oss om.

KRAM EMMA


Never ending summer

2009-10-25 @ 02:31:48
Sitter nu nydushad framför datorn. Äntligen fått bort all sand!

Varit en jätte skön dag. Solen stekte och vi badade flera gånger. Min moster tycker vi är galna som badar i oktober, men kan säga att det är typ samma temperatur som i havet i Sverige på sommaren. Lite kallt i början men skönt när man kommit i.

Ikväll ska vi bara vara hemma och ta det lungt. Imorgon ska vi nämligen tidigt åka till Sea World i San Diego.

.
Mitt souvenir armband jag köpte i veckan

091024

2009-10-24 @ 20:05:42

Vaknade klockan ÅTTA idag. Låg och vekligen försökte sova i en halv timme, men var ingen idé var piggare än piggast. Nu har vi precis ätit frukost och Matilda håller på och ringa hem till mormördrar och farmödrar.

Idag blir det nog beachen. Vädret ser ut att bli riktigt fint.
Ska kolla upp om det går att boka någon surfinglektion, blir så sugen på att testa när jag ser alla surfare :)



Billy, Frida och mina fötter, bild sen gotland i sommras :)

Äntligen Idol!

2009-10-24 @ 08:28:11

Idag fick vi äntligen se Idol! Min bästa morfar skickade ett usb minne till mig! Åh så glad jag blev :)
Tittade uppe på tredje vången, har den största TV:n jag någonsin sett där. Eller är egentligen en skärm men så himla STOR!

Skolan idag var riktigt svår, blir svårare och svårare för varje dag. Synd, snart kommer jag inte glänsa längre. Jag som började vänja mig vid att vara bäst.

På något sätt blev det lunch klockan tre på Rubys. Rastaurangen som ligger längst ut på piren.
Hade väl att göra med att vi var trötta på pasta som vi lagar nästan varje dag och orkade inte göra något annat så vi besämde oss för att gå ut och äta. Klockan var då 12. Alla tre skulle först ringa samtal till Sverige i x antal minuter sedan flög tiden iväg. Men när vi väl åt var det väldigt gott och fin utsikt :)

Nu ska jag sova! Puss på er<3 


07:23

2009-10-23 @ 16:25:32
Vaknade då jag trodde det var morgon av vad jag trodde vad Mollys ringsingnal. Låg kanske en halvtimme och drog mig och väntade på att någon annan skulle ta steget att gå upp först. Kollar sedan på klockan 5.07. Kul, hade legat vaken i onödan.

Matilda som gick och la sig klockan nio lär ju vara utvilad för alla tre..

Nu är jag iallafalla vaken, laddad för veckans sista skoldag!

Hörs senare, är lite molnigt så får se vad vi hittar på i eftermiddag :)

Las Vegas bokad!

2009-10-23 @ 06:52:37
 Den 8 november tar vi flyget till Las Vegas! Stannar till den 11. Allt är bokat och klart nu!

Nu kanske nu tänker att vi ska dit och spela men nej, vi kommer knappt få titta på en spelmaskin. Är ju inte tillräckligt gamla för det. Vi ska istället kolla in Staden, finns så mycket att kolla på där sen ska vi också till Grand Canyon och Hover Damm. Ser fram emot det! 



Vi ska bo på MGM, världens största hotell!



Lay all your love on me

2009-10-23 @ 06:05:10
Efter två dagars ledighet var det dags med skola idag igen. Kändes som en jääätte lång skoldag (tre timmar). Vid lunch tid var vi iallafall hemma igen och lagade kyckling och currysås. Riktigt avancerat för att vara oss. Tog dock en hel timme! Hatar att vänta!

Eftermiddagen spenderades genom att gå i affärer (hittade en klänning som jag nog ska köpa) och sedan hänga vid piren. Satt där och pratade om framtiden och kommenterade folks konstiga kläder/hår mm i över en timme, när plötsligt världens tjockaste dimma slog in över oss. Det blev hem med en gång och ta en fika istället. 

Efter fikan kände vi oss lite tjocka så jag och Molly bestämde oss för att träna (matilda fejkade något med ryggont). Eller träna och träna. Vi var ute och gick, hälsade på alla vi såg och sjöng Mamma Mia sånger. Mot slutet skulle vi komma på en viss sång (lay all your love on me). Vi kom på några få meningar men kom inte på melodin eller refrängen. Då kom vi på någon dum idé att vi var tvungna att hoppa tills vi kom på den. Vet inte hur länge vi stog där på strandpromenaden i månens ljus och hoppade som två idioter men trötta blev vi iallafall. 

Tillslut tar vi oss hemåt ändå, helt utmattade och DÅ kommer Molly plötsligt på den.

Sen gjorde vi hoppsa steg hela vägen hem. Sjungande på Lay all yoooour looove ooon mee, i en fin stämma.

Har haft en bra dag, även om det här inlägget blev lite konstigt ;)

Hur var eran dag?

Disneyland och California Adventure!

2009-10-22 @ 05:47:05

Idag blev det Disneyland! Min moster och hennes väninna följde med och körde dit oss. En jätte rolig dag, har sett och åkt massa. Disneyland ändrar tema efter närmaste högtid så just nu var parken Halloween utsmyckad från topp till tå, typ. Orkar inte skriva så mycket nu är helt död efter den långa dagen. Här kommer bilder iallafall!



Vi fick fina broscher att ha på oss. Matilda och Molly fick "1st Visit!" och jag som var där för tredje gången fick "I'm celebrating".




Jag och Molly sitter i L:et i CALIFORNIA


JÄTTE pumpa



Testar huvudsmycknader i en soveniräffär



Vi tre med en låtsas bakrund :)


Volentärarbetarna

2009-10-21 @ 01:33:09

Dagen idag var lite annorlunda. Hjälpte ju till på Svenska Skolans utflyktsdag här i Orange County. Började med att alla barnen målades som katter i olika färger. Sedan var det några olika stationer med hinderbana, sagoläsning, fiska magnet fiskar, leka med bollar, leka med gosdjur och prata lite om dom och måla kottar. Blev också korvgrillning och hembakade bullar till alla. Vi hjälpte till att plocka fram och bort och var sedan med och lekte med barnen. Blev lite ovant med så små barn överallt men det var roligt :)



M&M i sina fina västar



Målning



Kattunge




Fiskare



LekaLeka


Svenska Skolan

2009-10-20 @ 17:16:37
Idag ska vi hjälpa till när svenska skolan har utflykts dag. Vet inte alls vad vi ska göra men skulle tydligen vara några slags stationer. Kommer säkert bli kul, massa barn, lekar och grilla korv:)

Nu måste vi åka, så hinner inte skriva mer! Hörs senare!

KRAM EMMA



Jacuzziiiii

2009-10-20 @ 04:01:29

I skolan idag blev det test. Var ganska lätt, typ två svåra frågor. Antar att det gick bra alltså.
Alla var sjukt jobbiga idag i skolan bara. Störde mig som fan. Höll på att snacka och skrika och vara papegojor (upprepa allt). Ville bara skjuta dom;)

Efter skolan åt vi pizza sedan pratade jag med min älskling en stund. Efter det drog vi till beachen. Det var fint väder men började blåsa lite så efter två timmar gick vi hem den långa sträckan igen (100 meter).

Frös lite efter stranden så var blev tvungna att hoppa i Jacuzzin idag igen. Inget offer i och för sig, blev kvar i två timmar. Jääätte skönt :)



jag och matilda igår.


Laguna Beach

2009-10-20 @ 03:50:33
Igår blev det en tur tilol Laguna Beach. Vi promenerade och kollade i lite affärer. Jag köpte en klänning. Min moster Karin vet alltid något gott glass ställe vart man än kommer så igår fick det bli Italiensk glass. Gott.
På kvällen blev det bad i Jacuzzin utomhus. Jätte härligt, vi satt där och bubblades, värmdes upp och snackade skit i några timmar (:




Laguna Beach

Du som tycker din dag är grå

2009-10-18 @ 06:58:37
Tack Sverige för att det nästan alltid är minst tio minuter mellan reklamerna på TV. Ska aldrig mer klaga på att det är för ofta (inte lika mycket iallafall). 

Fastnade framför TV:n efter vi ätit idag och började se på Extreme Home Makeover. Hade väl sett kanske en kvart när vi ätit klart och tänkte att vi skulle se klart, kul att se hur huset blev. ETT STORT MISSTAG. Reklam var FEMTE minut. Förstår ni hur lång tid det tog att se ETT ENDA program? TVÅ TIMMAR!
SKÄMTET.
HATAR USA-TV.
VILL INTE SE MER.

GOD NATT.



Var på stranden idag. Vädret var cp. Grått men as varmt. Badade i typ en timme, ville aldrig gå upp. Älskar att bada:)

Almost Party

2009-10-18 @ 04:11:26

Det var en frisörsalong


Det var en DJ


Det var sprit, mycket sprit.


Det var tre tjejer som gick dit och blev sminkade och fixade i håret
(inte bästa bilden..)


En var jag


En var Malin


En var Matilda

vi var typ 21. Blev fulla. Blev lite pinsamt. Gick ifrån Salongen. Kom inte in någonstans. Letade upp en toa. Gick till ett ställe. Tråkigt. Gick runt på stan. Köpte Glass. God glass. Gick hem.



Men snygga var vi


Friday

2009-10-17 @ 02:49:32

Sitter nu nyduschad framför datorn efter en svår skoldag (gjorde korsord med massa svåra ord som jag aldrig hört) och sedan en låång eftermiddag på stranden. Varmaste dagen sedan vi kom hit. Solade och badade. Blev dränkt några gånger av mega vågor och Matilda skrapade upp sitt ben men annars var det super kul att bada i de häga vågorna!

Kom även fram en på stranden och frågade om vi ville med på fest ikväll, eller ja ta några drinkar typ. Tyvärr så blev vi så chockade så vi, sa maybe, I don't no, och sen att vi bara var nitton, sen skulle vi tillslut ta hans nummer ändå och då hade ingen någon penna och då gav han upp och gick. SÅÅ gick det med vårat festande.
INTE så bra alltså. Men nästa gång ska vi komma ihåg hur man pratar engelska och ha pennor/mobiler med oss;)

Ikväll hade vi ju ändå planer så gjorde inte så mycket att vi blev lite efter. När vi är så välsminkade och har så fint hår sen vet man ju aldrig vad som händer heller! (förmodligen raka vägen hem till sängen men ändå)


Hörs imorgon!
KRAM EMMA



Sminkade

2009-10-16 @ 06:13:07

Gick ju med och köpte den där platttången till Matilda så hon skulle bli nöjd någon gång. Salongen var häftig faktiskt. De bjuder till och med kunderna på öl. Om man är 21 d v s.

Alla som jobbade där var jätte trevliga. De frågade oss om vi ville bli sminkade. Gratis. Och JA det ville vi!
Blev bra på alla faktiskt, även om lila eyeliner inte sirekt är vad jag skulle ha i vanliga fall.

Imorgon ska de en kväll då man får komma dit och sminka sig och fixa håret på salongen. Självklart ska vi dit. De skulle tydligen också bjudna på snacks och cocktails (sa vi till dem att vi var 19? dem kanske har glömt det..)



Inne på Salongen


Malin/Molly blir sminkad


151009

2009-10-15 @ 23:04:22

Blev inget disneyland idag. Bussen gick inte dit! Blev lite besvikan, men har nu bestämt med min moster att ta det någon fredag då hon är ledig istället :)

Idag är det sista dagen att söka till högskolan. Jag sökte egentligen innan jag åkte till Usa, för mer än två veckor sedan men nu blev jag så velig så har ändrat den minst tio gånger. Men nu är jag nöjd!

Slutade skolan vid halv tolv, tog bussen hem, lagade mat och snart ska gå till Main Street och köpa en platttång till Matilda. Hennes funkar inte i usa och nu står hon inte ut med sitt lockiga hår längre. Har kämpat i två veckor men har nu gett upp.



Igår blev det en promenad till Starbucks på eftermiddagen. Matilda och Malin fick nya amerikanska namn också tydligen; Martina och Molly.  Deras namn är tydligen lite svåra att uppfatta. Efter min feta varm choklad med grädde var jag tvungen att röra på mig lite. Blev ut och springa, höll på att dö. M&M sprang också en liten liten bit (tydligen..)


Disneyland imorgon?

2009-10-14 @ 22:39:05

Efter att alldeldes själva lagat kyckling och curry sås (ibland förvånar vi oss själva) så sitter vi nu och funderar på om vi ska skippa skolan imorgon och dra till Disneyland. Verkar så mycket roligare!
Vi försöker bara klura ut om vi kan åka dit på vårt busskort och vart bussen går ifrån, blir helt förvirrade!

Någon som är lite smartare och förstår om bussen (http://www.octa.net/) går från huntington beach 17 th street till Disneyland? :D
ÄR SÅ TACKSAMMA FÖR SVAR!


rainrainrain

2009-10-14 @ 16:10:25



Klockan är sju och ska till skolan snart. Ut alltså. Och ja det regnar idag med. Har inga regnkläder med mig. Ska väl inte klaga med tanke på hur det är i Sverige men gillade bättre det Californiska Solkskenet. Solen kom fram! :D


The Rainy day

2009-10-14 @ 03:46:32
Nu regnar det för första gången på 8 månader. Känns bra att dom sparade regnet tills vi kom..!

Har varit lite frågor på vad som shoppades i New York. Så här kan ni se en del ;)



PS. Matilda råkade föresten ut för en olycka när vi var ute med Lucy, det var gräs och gräs sen en liten lerpöl exakt lagom för att sätta foten i, och såklart skulle matilda stoppa ner halva benet där i. Jag och Malin dog av skratt ;) 

westminister mall

2009-10-14 @ 01:20:10

Idag blev det shopping efter skolan (som slutar 11:30). Vi sprang över en sexfilig väg för att komma dit, men det var det värt. Många bra affärer. Mat på en Kina resaturang blev det också. Har ont i benen nu bara. Gått massor och tog en joggingrunda igår. Första gången sen jag kom till Usa. Känns nu i efterhand;)

Ska ner och äta något onyttig nu, Glass eller cheesecake typ;)



Var ute med Lucy för en stund sen också. Hon är vår hund medan vi bor här. Igår kväll blev det lite olyckor här inne så tyckte det var lika bra!



Kolla in mitt budskap jag fick på Kina resaturangen idag!


8 månader med den bästa!

2009-10-13 @ 00:06:12



GRATTIS TILL OSS<3


Huntington Beach Adult School

2009-10-12 @ 23:54:09

Dagen började med en busstur till skolan. I klassen var medelåldern ganska hög och kunskaperna var kanske inte de bästa. Om man säger att jag var en av de bästa, så kanske en del av er förstår hur de andra var..

Vår lokal ligger iallafall intill high school så där kanske det går några roligare..Inte för att de i vår klass inte var roliga, en satt till exempel och härmade varje ord läran sa sju gånger om.

Lärare: must
Hon: must, must, must, must osv tills nästa ord.

Ja en intressant skoldag..

Malin och Matilda ligger just nu och sover middag, måste blivit utmattade av alla intryck och jag sitter och leker med datorn, jobbar lite på bloggen, lite bättre har den ju blivit iaf;)

Puss EMMA


Flyttat

2009-10-12 @ 01:12:52

Nu har Brita och Åke åkt hem och vi har flyttat ner i vårt riktiga rum. Det är jätte fint:) finns ett jätte härligt fönster man kan sitta i, en mega stor tv, världens finaste badrum med jacuzzi och en walk-in-closet, så här kommer vi nog klara oss bra!


Matilda gjorde ett kollage med bilder från rummet, man ser inte så tydligt men;)


dogsurfing

2009-10-12 @ 01:08:48
Fatta hur gulligt! Massor av hundar som surfar! På sig hade de flytväst och allt från keps,tröjor och solglasögon.
Var lite hemskt när de krockade med varandra och ramla in i varandra men det var mycket folk i vattnet som fångade upp dem i alla fall. Jätte kul att se, och verkligen annorlunda! Inget man hört om innan liksom!


Får lite hjälp i starten



En hund surfar och en annan, på den blå brädan har precis ramlat i



Tacos

2009-10-11 @ 03:39:09

En långpromenad längs stranden idag sedan har vi suttit ute i solen och spelat kort. Jag är helt enkelt bäst på hjärter sju. Det bara är så! :D

Nu ska vi laga tacos och sedan kanske det blir lite scrubble? Är helt inne i spelvärlden just nu.


 
Halloween firandena har redan börjat i trädgårdarna här. Lite tidigt kanske?


10 Oktober

2009-10-11 @ 03:32:48

Börjar vänja mig med att vakna tidigt nu. Klockan halv nio imorse satt vi alla tre och åt frukost, då hade jag och matilda redan hunnit sitta vid datorerna X antal minuter och Malin hade läst sin bok (hon förövrigt snott i en hylla här hemma) i typ en timme. Igår trodde vi att det var minst midnatt och ville sova fast klockan i själva verket var strax innan halv tio. Hur länge kan det här pågå liksom? Trodde vi skulle kom in i tiden efter några dagar!

Min morbror Bjarne fyller år idag och Åke, hans pappa fyller på måndag så blev firande igår. Det blev grillat och presenter, satt och pratade och det var roligt faktiskt. Inte visste jag att Åke med sin  finska brytning var så rolig :)




Imorgon åker Åke och hans fru Brita hem. Då ska vi flytta ner till det rummet de sovit i nu. Ska bli lite skönt att packa upp och så ändå. Min väska klarar inte mer!


Engelska test

2009-10-09 @ 21:07:27

Imorse begav vi oss till Huntington Beach Adult School, där vi ska läsa engelska under dessa månader. Idag gjorde vi bara ett test för att se vilken grupp vi skulle tillhöra. Testet var inte så svårt och alla tre kom i den avancerade gruppen:)

Nu har vi alla tre ringt hem till Sverige på våra nya telefonkort. Mitt var bara 25 minuter på så får nog köpa ett nytt snart igen. Ska åka iväg en sväng hämta nu göra lite ärenden med moster och hämta min kusin som varit Las vegas.  

Puss och Kram
EMMA


It's a beautiful day

2009-10-08 @ 16:58:36

Morgonpromenad, köpa boll och sedan till beachen för att spela volleyboll och sola är vad som står på schemat idag! Imorgon börjar skolan, ska bli lite spännande;)


Såg delfiner igår när vi satt och solade på stranden, inte bästa bilen men det får duga!


Miss ya

2009-10-07 @ 19:03:16

Frukost snart sedan blir det nog beachen idag med:)



Just nu väntar på att min pojkvän ska komma hem så att vi kan prata i telefon. Har inte pratat sen jag åkte för en vecka sedan :(


Californien

2009-10-07 @ 05:29:05
Flygturerna från New York till Orange County gick bra. På det andra flyget hade vi separata platset och själv hade jag turen att sitta mellan en gubbe som skickade sura sms till en tjej hela resan och på andra sidan en annan gubbe som släckte min lampa så fort jag tände den. Kändes som långa fyra timmar..!

Nu är vi iallafall framme i Californien! Det är varmt och skönt och jag har redan hunnit bränna mig;)
Idag har vi kollat in området runt omkring. Bland annat gått längs beachen och ut på piren. Satt vid ett livräddartorn och solade. Är så himla fint här!!



Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC


Huntington Beach, OC

Central Park & Fifth Avenue

2009-10-05 @ 04:35:42

Idag åkte vi fel för första gången. Skulle av på 82th street och såg stationen snabbt men tåget fortsatte och plötsligt stog vi på en station på 138th Street. Helt fel alltså. Vi var de ända av vår hudfärg på perrongen så blev oroliga att vi hamnat i slummen först, men det visade sig att vi var i harlem, ett fint kvarter. 

Tog oss till Central park tillslut ändå, vilket var dit vi ville från början och ångrade snabbt att vi hade jeans på oss. Var så varmt som en svensk sommar dag. I central park åkte folk ruller blades, var ute och sprang, gick promenader, spelade baseboll, fotboll, hade picknick och lekte. Det såg så härligt ut allting, man blev helt inspirerad att ut och springa själv!

Den trappan som de i Gossip Girl brukar sitta på i närheten av Cantral Park blev vårt lunch ställe.

Vi gick också längst fifth avenue idag. Där många dyra affärer så som t ex Prada ligger. Eftersom public libary också ligger där var vi tvungna att gå dit. Massa filmer är ju inspelade där.

Ett restaurang besök i Soho på ett mysigt ställe kostade vi också på oss. Sista kvällen i New York.

I morgon bär det av till Orange County i Californien + en liten mellanlandning i Minneapolis :)


Central Park



Central Park


lite yoga i Central Park


public libary


inne på public libary


En polsk parad som höll på i timmar


Fifth Avenue


New York, New York.

2009-10-04 @ 03:49:14
 
Klockan är nu nio och vi är tillbaka på hotellet efter en lång dag. Tänkte titta på Idol nu men märkte just att det inte funkar utomlands, fan vilken besvikelse !


IDag har också varit en jätte bra dag. Mycket promenerande. Vi har varit på Times Square vilket var skit coolt. verkligen så man ser New York framför sig med alla blinkande reklamskyltar. Vi har shoppat och gått i affärer som Vicotria Secret, Forever 21, varit inne på Macys och mycket mer. En "love New York" -tröja kunde vi ju inte låta bli att köpa tillsammans med klänningar, tröjor och linnen.

I Empire State Building kändes det som om man skulle ut och flyga när man gick igenom säkerhetskontrollen. Sedan väntade hiss i åttio vångar och sedan trappor för vår del. Som tur var bara 6-7 stycken, men hann bli jobbigt ändå. Utsikten därifrån var riktigt häftig från alla håll.

Vi hann även se Flat iron Building, Washington Square park och besöka Hard Rock Café. Har även ätit världens godaste glass idag!

När vi kollat in det mesta såg vi på kartan hur långt vi hade gått och att det bara var dubbelt så lång hem till Kina. Så klart ville vi spara in på den tåg biljetten (25 kr....) och bestämde oss för att gå hem. Tog sin tid men hann se mycket spännande, men kan säga att vi har lite ont i fötterna nu :)


empire state building


Papparazzi


times square


En galen dag i New York;)

2009-10-03 @ 03:32:20

Flygningen till Usa gick bra och smidigt. Inga förseningar och väskorna kom med. Det jobbiga var de tusentals frågor som vi fick när vi skulle på planet i Amsterdam och sedan när vi skulle in i Usa. Man kände sig liksom helt skyldig när man stog där.

Exempel på frågor var; om vi skulle jobba i usa, om vi hade frukt med oss, vad tre nittonåringar skulle göra själva i New York, hur länge vi känt varandra och hur väl, hur vi hade råd med biljetterna, vad vi jobbade med, om någon varit med när vi packade väskorna och hur väskorna kom till flygplatsen mm. 

Vi anlände klockan fem till hotellet i New York. Vi bor på Bowery Handbee Hotell i China town/Little Iltaly. Hotellet är jätte fint. Vi smälter dock inte riktigt in på gatan här då alla är kineser. Kändes nästan mer som man var i Kina än i New York när vi kollade in kvarteret igår kväll. Så klart blev det kina mat på schemat den kvällen, sedan direkt i säng klockan åtta. Trötta efter den långa resan.

Idag har vi hållit oss i Södra Manhattan. Vi åkte färja till Staten Island där vi också åt middag. På vägen dit såg vi  frihetsgudinnan. Stor och grön som man tänkte sig.

Tillbaka på Manhattan var vi vid ground zero (där world trade center låg), dock inget värt att se då de höll på att bygga en minnes grej och man mest såg grävmaskiner. Däremot var det mer intressant att kolla i  ett memorial efter 11 september som låg brevid.  

Under dagen besökte vi också Starbucks, Shoppingcentret 21 och Battery Park, gick på Broadway och Wall Street, (där massa ekonomer håller till). Framför kollade vi på och blev fascinerade av alla höga hus och alla människor. New York är verkligen en häftig stad och det finns så mycket att se!!


Lite bilder från New York än så länge


Utsikt från hotellet



Frukost



Manhattan



Frihetsgudinnan



Battery Park



by night



Hotellrummet